«Технічно невидимі, на обліку не стоять: військовозобов'язаних зможуть «бачити» по-новому

Є інші реєстри

Профільний Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодня розглядає близько 300 правок до законопроєкту про мобілізацію. Наразі він вже більш ніж удвічі зменшив кількість правок до законопроєкту, розповів народний депутат  Олександр Федієнко, інформує «Судово-юридична газета».

— Щодня розглядається близько 300 правок. Депутатам, які подали свої правки й наполягають на них, була надана можливість приходити на засідання Комітету й відстоювати їх, а Комітет враховуватиме чи не враховуватиме ці пропозиції.

 

При цьому Комітет відхилив усі пропозиції щодо тимчасових обмежень для «ухилянтів», а залишив тільки норму стосовно обмеження керування транспортним засобом, - цитує 13 березня сайт парламенту політика (нагадаємо, що станом на 12 березня депутати повідомили, що Комітет повністю відхилив обмеження для «ухилянтів», включаючи управління авто).

Він наголосив, що сам закон вибудовується з погляду норм права як рамковий механізм, а спосіб виконання вже визначатимуть підзаконні документи.

Олександр Федієнко зауважив, що чинне законодавство не заважає територіальним центрам комплектації формувати мобілізаційний потенціал, але законопроєкт про мобілізацію, який напрацьовується зараз, передовсім має дати мотивацію, а також вдосконалити роботу ТЦК.

— У нас багато військовозобов’язаних відсутні в реєстрах Центрів комплектації, їх фізично і технічно не бачать.

 

Законопроєкт дасть можливість виявити тих громадян, які не стоять на обліку, при цьому перебувають в інших реєстра, - підкреслив член Комітету.

В системі Реєстрі військовозобов’язаних, призовників та резервістів «Оберіг» верифіковано майже 100% даних про осіб.  Зараз «Оберіг» працює в повному обсязі, а у Міноборони підсилюють обміни між іншими реєстрами для того, аби мати повну картину про військовозобов’язаних.

Також Міноборони працює з ТЦК, щоб скоріше цифрувати їх процеси та запровадити замість паперових особових справ електронні. У кожного військовозобов'язаного буде свій власний кабінет, де він може завантажити свої дані з  системи.

Також на підписі у Президента зараз знаходиться вже ухвалений в цілому Закон 10062 про цифровізацію військового обліку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень