Те, чого ви не бачили: ТОП-7 дивовижних явищ природи (ФОТО)

У деякі навіть неможливо повірити, не побачивши їх на власні очі

Щоб облетіти Земну кулю, вам знадобиться близько 50 годин, а щоб відвідати усі визначні місця та пам’ятки культури, не вистачить і життя.

Благо, у світі є відважні фотографи, які вирушають до найвіддаленіших куточків світу, щоб показати найспокусливіші місця планети.

Цього разу ми зібрали сім цікавинок з різних куточків Землі, аби ви побачили і дізналися більше.

#1. Двоопуклі хмари

Такі хмари - один із різновидів купчасто-дощових хмар специфічної чарункової або сумчастої структури. Утворюються в теплу пору року ДО чи ПІСЛЯ проходження грозового шторму.

Найчастіше складаються з кристалів льоду, іноді – у поєднані з краплями води. Окремі чарунки (пелюстки) мають різко окреслену форму. Час їх «життя» в середньому складає 10 хв, але цілий кластер живе від 15 хв до кількох годин, поступово зникаючи разом зі згасаючим грозовим штормом.

#2. Прибережне капучино

Достатньо рідкісне природне явище. Цей феномен зустрічається у різних куточках світу, однак найчастіше – у південній півкулі: Новому Південному Уельсі (Австралія), Меріленді (США) і Кейптауні (ПАР).

Вчені вважають, що такий надприродний ефект виходить у результаті міксу з морської солі, водоростей і предметів, які потрапили у воду.

#3. Бавовняний замок (Туреччина)

Памуккале, або як його ще називають «Бавовняний замок» - це природний неземний об'єкт, розташований у пд.-зх. частині Туреччини, в провінції Денізлі. До цього комплексу входять 17 геотермальних джерел і травертинові тераси.

Вода, що стікає зі схилів, утворює просто фантастичну систему водойм із вапняковими стінками: джерела насичені кальцієм, який і сприяє відкладенню солей на схилі гори. 1988 року Памуккале включили до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Вид, звісно, надзвичайно привабливий, однак дещо псується через надмірну кількість туристів.

#4. Червоний берег (Китай)

Червоний берег річки Ляохе, що протікає у китайській провінції Паньцзинь, ще називають «червоним пляжем».

Природа феномену багряної трави надзвичайно проста: такий колір пляжу надають морські водорості Sueda, які відмираючи, червоніють.

Але спостерігати інопланетну картину можна лише у вересні: до цього часу водорості стандартно зелені.

#5. Ворота пекла (Туркменістан)

Дарваза – це газовий кратер у Туркменістані розміром 60 метрів у ширину і ще 20 – вглиб. Він утворився в процесі розвідувального буріння. Геологи натрапили на газову каверну і пробили її: бурова вишка та все обладнання звалилися в утворену дірку.

З цього кратера виділяється небезпечний газ: щоб вберегти людей, його вирішили підпалити, вважаючи, що накопичена газова суміш вигорить і полум’я згасне саме собою.  Однак «ворота пекла» відкриті й досі - газ палає з 1971-го.

#6. Кольорові скелі Чжан’є Данксіа (Китай)

Ні, це не Фотошоп, а реально існуючі різнокольорові гори.

Скелі Чжан’є Данксіа – гірські формування Геологічного парку, розташованого у Китаї в провінції Ганьсу. Вчені називають їх унікальним типом петрографічної геоморфології, що спостерігається виключно у Китаї. Скелі складаються з червоних пісковиків і конгломератів (Крейдяний період).

З 2010 року кольорові скелі Чжан’є Данься включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, завдяки чому їх популярність серед іноземних туристів зросла у десятки разів.

#7. Метелик-монарх

Щороку метелик-монарх здійснює перельоти на південь. Зграї цих комах настільки величезні, що на одному дереві можуть відпочивати до 100 тис. особин.

Далі буде... :)

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень