Тарифи на газ і світло: скільки платитимемо після весняного підвищення

Відкладати зростання цін не вийде

Відтерміновувати зростання тарифів на комунальні послуги на довго не вийде. Після ракетних ударів рф по енергомережі вона потребує відновлення, а відповідно й великих сум. 

Швидше за все весною піднімуть тарифи на газ та електроенергію. Газ приблизно коштуватиме 12-14 грн за куб, а електроенергія 2,5-3,5 грн за кВт-год, - вважає голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Економічно обґрунтовані тарифи на газ і електроенергію справді значно вищі за ринкові й різницю в цінах компенсують із державного бюджету.

Половина об’єктів енергетичної системи після ракетних атак пошкоджені. Україна потребує мільярдів доларів для її відновлення. Масштабних інвестицій потребують теплоелектростанції, атомні станції, гідроелектростанції та компанії, які займаються розподілом електроенергії.

Коли б не підняли тарифи – цієї весни чи після завершення воєнного стану, платоспроможність населення одномоментно не покращиться. Чимало людей не мають змогу платити за комуналку вже зараз.

Компанії, які працюють безпосередньо із населенням, стикаються з величезними боргами. Але в уряді поки не наважилися підіймати тарифи, хоча визнають, що цей час настане.

Ті українці, які не зможуть сплачувати за комуналку після зростання тарифів, зможуть скористатися субсидіями.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень