Талановиті діти отримають президентську стипендію

Конкурс вже започаткований як загальнонаціональний


 
Учням та студентам призначать стипендію президента України. Для цього потрібно перемогти в фінальному етапі X Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Цього року перемогли 39 українців, повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Стипендію призначають терміном на 1 рік, а гроші виплачують щомісяця.

Розмір стипендії торік склав: для учнів шкіл – 1420 грн на місяць; для студентів технікумів і коледжів – 1770 грн на місяць; для студентів університетів, курсантів – 2600 грн на місяць.

Ці стипендії є результатом участі талановитих учнів і студентів в Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка, — каже тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Цей конкурс вже започаткований як щорічний загальнонаціональний захід і добре відомий зараз не лише в Україні, а й за її межами.

Він перетворюється на великий марафон, коли близько 2 мільйонів талановитих людей змагаються за звання найкращих знавців Шевченкового слова. Стипендії президента є свідченням підтримки державою майбутніх письменників, поетів і журналістів, – додав він.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень