Як працюватимуть школи у «червоних зонах»

З 1 вересня

В регіонах, де Державна комісія вводитиме «червоні зони», школи відправлятимуть на карантин, а потім знову відкриватимуть. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він каже, що карантин вводитимуть такий самий, як при інших епідеміях:

Наприклад, коли епідемія грипу, або якась інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу, — розповів прем’єр.

Водночас він наголосив, що з 1 вересня в Україні почнеться «нормальний навчальний рік». Для цього уряд провів усі необхідні заходи та запустив відповідні процеси в областях. Контролюють їх виконання голови ОДА, каже Шмигаль:

Це важливо. Тому що люди переживають.

 

Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться.

 

Є маса прохань: типу, пустіть хоч в перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке.

 

Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня, — переконує прем’єр.

Як працюватимуть школи з 1 вересня?

Правила роботи шкіл в умовах пандемії вже розробили у МОН. Щоб розпочати навчальний рік з 1 вересня, українські школи повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни. Педагогам рекомендують спілкуватися з батьками переважно дистанційно, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендовано вчитись дистанційно або на екстернаті.

Усі школи будуть забезпечені дезінфікуючими засобами і масками, обладнані місцями для обробки рук, будуть створені умови для соціального дистанціювання.

Для дотримання соціального дистанціювання МОН рекомендує:

відкрити кілька входів;

збільшити відстань між партами;

використовувати розмітку на підлозі для організованого руху коридорами;

використовувати великі приміщення — актові зали та коридори, адаптовані для потреб навчання;

проводити заняття на відкритому повітрі;

встановити гнучкий графік занять для різних категорій учнів.

Крім того, школам рекомендують закріпити за класами окремі навчальні кабінети, а вчителям — мінімізувати фізичний контакт з учнями.

Керівництво шкіл може запровадити гнучкий навчальний процес з можливістю перенесення термінів канікул, початку і завершення семестрів з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Робота груп продовженого дня має бути організована з урахуванням тимчасових рекомендацій головного державного санітарного лікаря.

Учнів з хронічними легеневими хворобами, розладами імунної системи, цукровим діабетом рекомендують перевести на екстернат або дистанційне навчання.

Джерело - hromadske

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень