Таємниці зони відчуження: будинки у Прип'яті знову наповняться голосами (ФОТО)

Амбітний український проєкт

Зона відчуження, яку люди покинули понад 30 років тому, знову стане заселеною. Звісно, на постійне місце проживання туди поки нікого не кличуть, однак Чорнобильську зону збираються перетворити на центр світового туризму.

Таку амбітну мету нещодавно поставила перед собою влада Київської області. Як зазначив заступник голови Держагентства з управління зоною відчуження Максим Шевчук, проєкт «Магніт України – Чорнобиль»  реалізують за підтримки Офісу Президента, Міністерства інформаційної політики та культури і Київської ОДА.

Чорнобильська зона і зараз надзвичайно приваблює до себе як внутрішніх туристів, так і туристів-іноземців. При чому іноземців - насамперед.

 

Вони готові платити чималі гроші, щоб відвідати куточки незайманої природи, якій вже понад 30 років не заважає розвиватися людське втручання.

Крім того, є чимало об'єктів у самій Прип'яті, які ваблять до себе туристів. Таємниці покинутого мертвого міста не можуть залишити байдужими шукачів пригод.[media=201402]

Від початку цього року зону відчуження офіційно відвідало 24 тис. людей. Зазвичай стільки приїжджає туди всього за кілька місяців, однак цьогоріч свої корективи внесла пандемія коронавірусу.

Варто зауважити, що в зоні ще є над чим попрацювати, аби зробити її по-справжньому привабливою для відвідувань і відповідно до міжнародних туристичних стандартів.

У першу чергу, треба подбати про зміцнення деяких споруд у Прип'яті, аби вони були безпечними для людей. Крім того, організатори мають намір розробити різні маршрути для різних категорій туристів: на каяках - для любителів водних подорожей, на велосипедах - для тих, хто віддає перевагу активному відпочинку, а на всюдиходах - для тих, хто мріє побувати у зовсім непрохідних місцях.

Джерело – Today.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень