Сотні тисяч постраждалих від аварії на ЧАЕС проживають на Рівненщині

Цього дня минає 34 роки з дня трагедії

Традиційно у ці дні відбуваються мітинги-реквієми щодо вшанування пам’яті ліквідаторів та жертв катастрофи. Але цьогоріч, у зв’язку з карантином, участь у заходах обмежена.


За словами голови правління Рівненського обласного об’єднання «Союз Чорнобиль Україна» Ольги Кратюк, в області наразі проживає 322 400 громадян, постраждалих від катастрофи. З них – 96 тисяч дітей, 3 683 - ліквідатори.


Цьогоріч на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджені видатки 5 млн грн, повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олексій Шамак.


З початку року в область надійшло майже 90 млн грн на доплати за роботу в зоні відчуження, щорічну та додаткові відпустки, компенсації за пільгове забезпечення харчами, а також компенсацію за шкоду, заподіяну здоров’ю та допомоги на оздоровлення тощо.


На підтримку статутної діяльності Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» з обласного бюджету затверджено 100 тис. грн.


Квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» напередодні вихідних поклали представники облдержадміністрації та облради, обласного об’єднання «Союз Чорнобиль Україна».

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень