Та скасуйте вже і школи! У школах скасують предмети, які вивчали покоління українців

Українців сколихнула пропозиція Міносвіти

В українських школах готуються до серйозних змін у викладанні історії.

Міністерство освіти і науки ухвалило рішення реформувати історичну освіту, запропонувавши новий підхід — об’єднання предметів «Історія України» та «Всесвітня історія» в єдиний курс.

Цей крок має зробити вивчення історії більш цілісним та сучасним, - повідомляє Прикарпаття online з посиланням на znaj.ua

Згідно з новою концепцією, школярам буде запропоновано вивчати історію під однією назвою, варіанти якої наразі обговорюються:

  • «Історія»,
  • «Історія: Україна і світ» або
  • «Історія України та світу».

Вибір назви — лише перший крок у великій освітній реформі, яка передбачає не лише об’єднання предметів, але й оновлення їх змісту.


Цей об’єднаний курс буде організовано за циклами, які відображатимуть різні етапи навчання: від ознайомлювального циклу у початковій школі до профільного у старших класах. Особливу увагу буде приділено інтеграції громадянознавчих тем безпосередньо в історичний матеріал, що допоможе учням краще розуміти зв’язок між минулим і сучасністю.

Крім базового курсу історії, планується запровадження додаткових спеціалізованих курсів, таких як історична географія, локальна та регіональна історія, інтелектуальна історія та інші. Це дасть змогу учням отримати глибші знання в обраних галузях, підвищуючи їхню історичну компетентність через міждисциплінарний підхід.

Автори реформи вірять, що такий підхід до викладання історії допоможе учням краще орієнтуватися в історичних подіях, розуміти їхні причини та наслідки, а також формувати власну думку щодо подій минулого.

Повідомлення викликало бурхливу реакцію у коментарях:

Vika Zhuravlova - Gabich

Та скасуйте вже і школи, хай відразу працювати йдуть - ми до цього йдемо.

 

Вікторія Кравчук

Натомість будуть ,,Уроки щастя"...Тупе зростаюче покоління…тупими людьми легше керувати....

 

Елена Борисенко

Шкільний предмет Всесвітня історія давно потребує реформування. А ось Історію України не чіпайте ! Треба добавити навчальних годин на історію України. Тоді і вчителі відчують нові можливості у формуванні знань.

 

Татьяна Адамова

25 років працюю в школі: жодної реформи, жодної програми не було доведено до завершення!

 

Natalia Gavrish

От навіщо нести таку « пургу» і дратувати і так вже знервований народ?! Просто об'єднають історію України і всесвітню історію в один предмет,що є логічно,на відміну від інших нововведень МОН.

 

Yana Leonidovna Fomina

знов велика кількість вчителів підуть зі школи і виїдуть за кордон

 

Lilia Demydiuk

Практика сумісного викладання історії світу та конкретної країни є у всіх європейських школах, бо саме так діти можуть побачити взаємозв'язок подій між країнами.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень