Будемо уважно перевіряти: ЗВО переповнені чоловіками, що уникають мобілізації

Заяву зробив міністр освіти

Через збільшення кількості чоловіків вікової категорії 25+ по відношенню до кількості такої ж категорії довоєнного періоду,

МОН висунуло гіпотезу, що близько 200 тисяч чоловіків вступає у заклади вищої освіти для фіктивного навчання.

Про це заявив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час робочого візиту на Миколаївщину, передає УНН.

Про це свідчать вибіркові перевірки Державної служби якості освіти.

Йдеться про бакалаврат, магістратуру, навіть фахову передвищу освіту, хоча фокус був на бакалаврат, магістратуру і далі на аспірантуру, - каже Лісовий.

Він розповів, що ця проблема привернула увагу МОН, і була проведена не одна нарада на рівні прем'єр-міністра і Офісу Президента. До наради, яка проводилась головами обласних військових адміністрацій, були залучені ректори та представники закладів освіти.

Ми будемо дуже уважно перевіряти і звертати увагу на це явище. Зараз база даних нам дасть загальні показники, і ми ще раз проаналізуємо ті аномалії, які виявимо, - додає міністр.

Він переконаний, що питання мобілізації - це лише один аспект, але коли зосереджуємося на організації ефективного навчання в закладах освіти, це призводить до деградації системи вищої освіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень