Ситуація перебільшена? У Рівному розібрались зі скандалом у дитячій обласній лікарні

Дитина була з жаром, але вчасно допомогу отримала?

Нагадаємо, раніше ми писали про ситуацію, яка склалась у Рівненській обласній дитячій лікарні (РОДЛ). Там нібито відмовлялись лікувати дитину, у якої була висока температура.

«Температура під 40»: чому у лікарні Рівного не лікують дитину з жаром?

Напередодні наглядова рада дитячої лікарні відреагувала на цю інформацію. Зокрема, виклала позиції усіх учасників.

Ось, що відповіли лікарі та мама дитини представникам наглядової ради РОДЛ.

Хірург:

«Дитина поступила з підозрою на апендицит з високою температурою 9 березня у вихідні дні. Протягом першої доби лікарем-хірургом 4 рази проводився огляд. Призначено лікування та зроблені аналізи. Лікар не бачив симптомів, підтверджуючих необхідність у хірургічному втручанні та залишив пацієнта у відділенні спостерігати, призначивши противовірусну терапію. На ранок інший лікар-хірург оглянув дитину з підтверджуючими аналізами, що спростовували підозру на апендицит. Температуру збивали згідно стану дитини. Мамі сказали, що можна проконсультуватись з педіатром.»

Мама:


«При поступлені у відділення хірурги оглядали дитину, призначили капання. Та температура не спадала і на вечір ще піднялась. Прокапали знову, сказали якщо не полегшає після капання може підтвердитись апендицит. Полегшало. Призначили консультацію педіатра. На другий день цілий день чекали педіатра і видзвонювали, а вона не прийшла, коли у дитини температура за 39. Лікар-хірург приходив, призначив жаро понижуюче. Просила подзвонити медсестер до педіатра, щоб прийшов на огляд. Відповідь була спуститись при потребі до неї. Дитина слабка , ми не змогли то зробити. Хіба лікар не має прийти на огляд, якщо у дитини така температура?»

Педіатр:

«Я не могла прийти до дитини так, як я одна у приймальному відділені. Було дуже багато дітей, яким треба надати первинний огляд і надати першу допомогу. Так як дитина знаходилась у відділені хірургії другий день, допомога їй надавалась кваліфікованими спеціалістами. По телефону з лікарем хірургії проконсультувались. Я не могла лишити дітей, яких ще ніхто не оглядав і яким треба негайна допомога. 64 дитини за день. Медсестри дзвонили я рекомендувала, якщо є термінова потреба спуститись, бо я не можу відлучитись з приймального.»

Головний лікар:

«На час свят у нас на всю лікарню один педіатр у приймальному відділенні. І так, як кожний лікар-хірург має кваліфікацію педіатра і надавали адекватне лікування згідно стану дитини, претензій до лікарів не маю. Згідно протоколів педіатр і не мав в даному випадку проводити огляд. Тому що первинний огляд при поступленні був зроблений педіатром і дитина була під наглядом у відділені хірургії вже другу добу. Хірург, діагностувавши вірусне захворювання, звичайно мав право порадити огляд педіатра. Та оскільки, дійсно надана адекватна допомога і при великому завантаженні єдиного педіатра на лікарню у вихідні дні, я вважаю педіатр повів себе професійно. Педіатр не мав права лишити дітей, що потребували первинного огляду у приймальному відділенні та піти до дитини, яка вже знаходилась під наглядом лікаря-хірурга, який має обов’язкову кваліфікацію педіатра. Повірте 64 дитини прийняти за один день – це дуже багато. Ми розуміємо, що кожна мама хвилюється за свою дитину. Та в даному випадку ми вважаємо ситуація перебільшена. Оскільки допомога постійно надавалась дитині згідно стану дитини. Повірте 64 дитини прийняти за один день – це дуже багато.»
 

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень