«Свято вірять, що їхні візи справжні», - в аеропортах Ірландії проскочити вдається одиницям ошуканих українців

Місцеві прикордонники щодня завертають назад наших співвітчизників

У соцмережах, у спеціалізованій групі щодо легалізації свого перебування у Великій Британії з’явився допис про з промовистою назвою «ІРЛАНДІЯ Б'Є НА СПОЛОХ».

У ньому висвітлюється проблема масового явища - намагань в’їзду українців до Великої Британії з підробними візами через територію Ірландії. Як відомо, Ірландія 25 лютого 2022 року скасували візові вимоги для всіх громадян України.

Як зазначається у дописі, щодня до Британії їде 20-30 українців через Дублін (Ірландія) - за даними джерел з ірландського аеропорту.

2-4 осіб, якщо пощастить, проскочать і вони пройдуть ірландський кордон,

8-10 приблизно залишать до вияснення, які в фіналі змушені будуть просити тимчасовий захист чи біженство в Ірландії для того, щоб їх пропустили,

а ще приблизно 6-8 осіб повертають назад звідки вони прилетіли - в Польщу, Румунію, Угорщину.

 

Явище стало настільки масовим, що потребує негайного розголосу

Як зазначається у дописі, ірландські прикордонники вже давно зрозуміли, що шахраї, користуючись вразливістю ситуації і правилами CTA (Common Travel Area - спільна зона) направляють українців через Ірландію, щоб ті, в подальшому, потрапили до Британії, часто, нелегально.

Наметове містечко для біженців у Ірландії

Більше 90% українців, які їдуть до Британії через Ірландію свято вірять, що їх візи є оригінальними і на ірландському кордоні в Дублінському аеропорту розказують всю правду, показуючи британські візи-підробки.

Прикордонники в свою чергу, звязуються з Home Office (Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, що серед іншого відповідає за імміграцію, - прим ред.)  і з’ясовують за даними паспорта та номеру візи, що це підробка тим самим попередньо інформують Home Office, що людина має намір в'ізду через Белфаст чи інше місто до Британії. 

Тобто, доки українець перебуває в Ірландії, Home Office вже знає про можливе порушення цією людиною їхнього кордону в майбутньому.

Часто, при перевірці, також з’ясовується, що у особи відмова, або віза ще в процесі розгляду, - про що українцям не повідомили приватні фірми, які вирішували візове питання.

Українців не зупинити

Як йдеться у дописі, українці так сильно вірять в свою «візу», що самовіддано вступають в спір з прикордонниками, доводячи свою правоту. Звісно, таких осіб чекає вечірній рейс до Варшави.

А що ж очікує тих, хто все ж таки «проскочив», приїхав до Британії і пішов здавати біометрію? В них немає дозволу на в’їзд, вони не проходили імміграційний контроль, вони дійсно вірять, що їх віза справжня. (Home Office вже про них знає від ірландців, вони вже в групі з червоним прапорцем).

Чекаючи місяцями свої візи, люди нарешті доходять висновку, що їх обманули і тепер не ясно, що робити далі. Їх статус невизначений, в Home Office вони значаться як особи без статусу, які підлягають імміграційному контролю.

Щоб не стати жертвою шахраїв

Варто добре ознайомитися з умовами програми Homes for Ukraine від уряду Великої Британії для українців.

За даними британського уряду, за програмою Homes for Ukraine в країні перебуває понад 100 000 гостей-українців, ще 37 500 людей мають дійсні візи.

У повідомленні підкреслено - програма відкрилась 18-го березня 2022 року для українців, які мають конкретного спонсора у Великій Британії, що забезпечують їх житлом. Інші дві програми на допомогу українцям розраховані на тих, хто має родичів, які є резидентами Великої Британії, або мали дозвіл на перебування у Великій Британії у будь-який період з 18 березня 2022 по 16 Листопад 2023.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень