Світовий банк на Рівненщині відновить ще одну лікарську амбулаторію

Напередодні експерти Світового банку оглянули лікарську амбулаторію у селі Користь Корецького району. Заклад має бути реконструйований в рамках проекту Світового банку з реформування первинної ланки медицини області.

Ця амбулаторія обслуговує жителів п’яти сіл, а це понад три з половиною тисячі мешканців, зазначає прес-служба.

«Умови у цій амбулаторії для лікарів та пацієнтів давно не відповідають вимогам часу. Вона потребує капітальної реконструкції та заміни медичного обладнання. Ми спеціально не відбирали найкращу сільську амбулаторію, а хотіли показати нашим колегам зі Світового банку реальний стан справ у медичних закладах у сільській місцевості», - зауважив керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку в Рівненській області Сергій Рибачок.

Додамо, що на Рівненщині Проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» реалізовується до 2020 року. За цей час планують реконструювати та відремонтувати 105 лікарських амбулаторій у всіх 16-ти районах Рівненщини, закупити медичне обладнання, автомобілі швидкої допомоги, створити електронний реєстр пацієнтів. Також в рамках проекту майже 1500 медичних працівників області пройдуть навчання в Україні та за кордоном.

На ці потреби Світовий банк запланував співфінансуванняу розмірі 25 мільйонів доларів США. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень