Суспільне оприлюднило документи зі скандального фіналу Євробачення

Протоколи з голосуванням журі і глядачів у фіналі відбору на «Євробачення» - в мережі

У документах вказані оцінки всіх членів журі національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2022» та кількість голосів, які фіналісти нацвідбору отримали від глядачів.

Суспільний мовник показав протоколи голосування членів журі й глядачів у фіналі нацвідбору на «Євробачення-2022».

Документи оприлюднені на корпоративному сайті Суспільного, повідомляє Детектор Медіа.

У документах вказані оцінки всіх членів журі національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2022» та кількість голосів, які фіналісти нацвідбору отримали від глядачів.

«Калуш Оркестра» отримав від Тіни Кароль 7 балів, від Джамали – 6 балів, від Ярослава Лодигіна – 3 бали. За гурт надіслали 31 634 смс.

«Калуш Оркестра» після концерту вимагав показати таблицю з голосуванням. Їм відмовили з поясненням, що не будуть цього робити на вимогу одного з учасників фіналу.

Під час оголошення результатів голосування у фіналі ведучий Тімур Мірошниченко зачитав спочатку бали глядачів із таблиці, яку отримав, а тоді йому на «вухо» редакторка сказала оголошувати інші бали.

 

У результаті зависла таблиця з балами і більше не появилася. Член журі, голова оргкомітету Ярослав Лодигін підсумовував бали глядачів і журі вручну.

 

Після фіналу Тімур Мірошниченко пояснив, що відбулося у прямому ефірі і сказав, що «став обличчям людської помилки».

Нагадаємо, що результати голосування нацвідбору залежать від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Кожний член журі виставляє учасникам бали від 1 до 8, де 1 — найменший бал, а 8 — найбільший. Бали не можуть повторюватися. 

Результати голосування глядачів формуються у відсотковому співвідношенні голосів, що в сукупності становить 100%, із подальшою конвертацією відсотків у бали від 1 до 8.

PwC в Україні провела перевірку правильності результатів глядацького, суддівського та загального голосування нацвідбору на «Євробачення-2022», які були озвучені в прямому ефірі та опубліковані на офіційному сайті Суспільного мовника 12 лютого. 

PwC в Україні шостий рік поспіль є незалежним консультантом та аудитором для перевірки правильності підрахунку голосів у Національному відборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення». 

Згідно з правилами голосування у національному відборі на участь у пісенному конкурсі «Євробачення – 2022», результати голосування глядачів, оголошені під час фіналу Нацвідбору в прямому ефірі, є остаточними й не можуть бути змінені чи оскаржені. 

«Євробачення-2022» відбудеться в італійському місті Турин в арені Pala Olimpico за участі 41 країни спочатку у півфіналах 10 і 12 травня, а потім у великому фіналі — 14 травня. Україну на «Євробаченні-2022» представлятиме Kalush Orchestra.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень