Суд скасував заборону Рівнеради на гастролі цирків із тваринами (ВІДЕО)

І постановив сплатити понад півтори тисячі гривень судового збору з бюджету міста

Напередодні Рівненський окружний адмінсуд скасував рішення міської ради про заборону діяльності пересувних цирків з тваринами у Рівному.

Про це йдеться в сюжеті UA:Рівне.

 

Заборонити циркам із тваринами гастролі у Рівному міська рада вирішила 25 січня після того, як у цирку «Кобзов» під час перебування у Рівному померла жирафа.

Фото з відкритих джерел

Через цю подію на сайті Рівнеради зареєстрували петицію з вимогою заборонити цирки з тваринами. Звернення набрало 300 голосів, необхідних для розгляду міською владою.

Однак, оскаржити заборону вирішило приватне підприємство «Продюсерський центр «Гастролі України». Його представниця Марина Покотило посилался на статтю 23 Господарчого кодексу України.

За її словами, вона передбачає, що органи місцевої влади не мають права ухвалювати рішення, які обмежують чи забороняють діяльність суб'єктів господарювання.
 

Суд вирішив позов задовольнити. А рішення Рівнеради визнати протиправним та скасувати.

А також стягнути з суб'єкта владних повноважень, Рівненської міської ради, за рахунок бюджетних асигнувань на користь позивача, приватного підприємства «Продюсерський центр «Гастролі України» судовий збір 1 762 гривні.

Представник Рівненської міської ради Михайло Чепиль повідомив, що впродовж 10 робочих днів чекатимуть на повний текст судового рішення. Після цього подаватимуть апеляцію.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень