Суд скасував новий правопис. Уряд збирається оскаржити

Знову переучувати?

Заступник Міністра юстиції України Валерія Коломієць повідомила, що Кабмін оскаржить рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування постанови уряду, якою затверджувалася нова редакція правопису.

Ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції. На те, аби подати апеляцію, уряд має 30 днів, - йдеться в повідомленні.

Про рішення Окружного адмінсуду 28 січня спершу повідомив адвокат Дмитро Ільченко, який представляв інтереси позивачів - жительки міста Херсон, яка діяла в інтересах своєї неповнолітньої доньки, та громадської організації "Правова держава".

За словами Ільченка, позов про скасування постанови направляли "для захисту української мови від її спотворення на користь регіональних діалектів". Ільченко додав, що уряд не мав права змінювати правопис - це, мовляв, не є його компетенцією.

Нагадую, це той самий правопис, в якому запроваджують "павзу", "Атени", проєкт та Марта замість Марфи, - написав Ільченко.

Ввечері задоволення позову і скасування постанови Кабміну підтвердили і в пресслужбі ОАСК.

Судом було встановлено, що Кабінет Міністрів України при ухваленні вказаної постанови діяв поза межами своєї компетенції та із порушенням законодавства, що регулює порядок прийняття нормативно-правових актів, - йдеться в заяві суду.

За матеріалами: BBC Україна

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень