Умови компенсації послуги «муніципальна няня» змінюються

Вже зовсім скоро урядові зміни набудуть чинності

Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка вносить зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3-х років «муніципальна няня».

Як передає Укрінформ, відповідне рішення схвалили на засіданні уряду у середу, 30 вересня - без обговорення.

У пояснювальній записці до проєкту постанови вказано, що документом вносяться зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до 3-х років, якими, зокрема визначено, що:

компенсація послуги «муніципальна няня» надається отримувачам за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини, за винятком отримувачів, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, окогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, а також дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів, у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Також змінами визначено, що компенсація послуги «муніципальна няня» надається, якщо один або обоє батьків чи опікунів не зайняті, утім, є особами з інвалідністю І або ІІ групи.

Крім того, компенсація не може бути більшою за суму, яку батьки заплатили няні.

До слова, згідно зі змінами, розмір компенсації за догляд за дитиною з інвалідністю складає два прожиткові мінімуми на дітей віком до 6 років. А набрання чинності норми щодо збільшення розміру компенсації послуги за догляд за дітьми з інвалідністю передбачене з 1 січня 2021 року.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень