Священики на Рівненщині налаштовують парафіян проти ID-карток

І наполягають на паспортах у формі книжечки

На Рівненщині вірян налаштовують відмовлятися від ID-паспортів.

Роблять це переважно представники Московського патріархату.

Ще 1 жовтня 2016 року в Україні розпочали видавати паспорт у формі ID-картки та припинили видачу паспорта-книжечки. Однак і надалі чимало вірян відмовляються від такого нововведення та через суд змушують видати паперовий паспорт, розповіла начальник обласного управління Державної міграційної служби України Лілія Драпчинська.

В нас є 77 справ на різних етапах розгляду щодо зобов’язання міграційної служби видати паспорт-книжечку з релігійних переконань. Більшість конфесій  визнають та не заперечують існування ID-карток.

Але є й такі конфесії, які налаштовують свої парафіян на те, що потрібно відмовлятися від таких ID-карток та наполягають на видачі паспорта у формі книжечки. 

Зазначається, що переважно просять зробити такі паспорти у трьох районах: Володимирецькому, Рокитнівському та Рівненському. Звертаються до суду з таким проханням батьки в інтересах неповнолітніх дітей.

До слова, ID-картку для неповнолітніх виготовляють безкоштовно. Дорослим вона коштуватиме 279 гривень. За термінове виготовлення ID-паспорта доведеться заплатити 366 гривень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень