Відомо, хто представлятиме Рівненщину на Об’єднавчому соборі

На зібранні церковників у Києві Рівненщину представлятиме шестеро осіб.

Троє з Рівненсько-Волинської єпархії Української автокефальної православної церкви на чолі з її керівником Гавриїлом.

Братимуть участь і священики московського патріархату. Але про це вони не говорять через тиск на них, каже єпископ Гавриїл:

- Відомо, хто буде від УАПЦ і від УПЦ КП – це 42 єпископи від Київського патріархату і 15 від нас. Плюс ще (до кожного єпископа) по два представники – це духовенство і віряни.

 

Але ми не знаємо, скільки буде від УПЦ МП. Це все зараз в тайні тримається, тому що іде великий тиск на тих, хто бажає взяти участь. Тому вони поки, як кажуть «у затворі».

 

Їх теж буде чимало.

Отже, загалом у соборі візьмуть участь близько двох сотень людей.

Зауважимо, що минулого тижня депутати обласної ради ухвалили звернення до УПЦ МП з проханням взяти участь у Об’єднавчому соборі.

Однак, за словами прес-секретаря Рівненської єпархії Германа Кулакевича, йому ані про звернення, ані про участь священиків Московського патріархату у соборі невідомо. Каже, все залежить від владики.

Єпархію Київського патріархату теж представлятиме троє осіб на чолі з владикою Іларіоном - саме така кількість вказана у запрошеннях від Вселенського патріарха, говорить Іларіон:

- Так як було вказано у запрошеннях від Вселенського патріарха: архієрей і ще з ним двоє людей, два священики.

 

Загалом я в таких же очікуваннях, як і всі. Вірю, що Об’єднавчий собор відбудеться, відбудеться добре, оберемо Предстоятеля.

 

Не важливо, кого оберуть. Бо суть в тому, що відбудеться надання автокефалії нашій Церкві. Тому все буде добре.  

Про кандидатури Предстоятеля Української церкви духівництво не говорить нічого, кажуть, це стане відомо уже за результатами Об’єднавчого собору, який відбудеться у суботу, 15 грудня.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень