П'ять чудотворних ікон Богородиці: за якою допомогою звертаються до них

Православна церква вшановує понад 1000 чудотворних ікон, в основному це ікони Пресвятої Богородиці

На думку церкви, джерелом чудесних дій є Божа благодать, яка діє через ікону. 

Ікона Божої Матері Юровичська «Милосердна»

У чоловічий монастир, розташований в селі Юровичі (Гомельська область Білорусі), протягом століть приїжджали паломники, щоб поклонитися чудотворному образу "Милосердна" і попросити у Богоматері допомоги і заступництва.

Перед іконою моляться про зцілення, порятунок від голоду і злиднів. У неврожайні й голодні роки для молитви перед цією іконою люди цілими селами приходили іноді за сотні верст. Перед святим образом співали акафісти, служили молебні.

Ікона Божої Матері «Хлібна», або «Запічна»

Ця чудотворна ікона Божої Матері з’явилася в XVI столітті в Соловецькому монастирі. Оригінал ікони був безповоротно втрачений, але протягом століть з нього зробили кілька копій.

Моляться до ікони з проханням вийти із матеріальної скрути, про позбавлення від голоду, бідності і нестатків.

Смоленська ікона Божої Матері

Позбутися від псування і пристріту допоможе Смоленська ікона Божої Матері, яка відноситься до типу «Одигітрія». Прототип «Смоленської» ікони дуже древній. За переказами, він написаний євангелістом Лукою. 

Перед іконою моляться про захист будинку від ворогів і недоброзичливців, просять захистити від вроків і пристріту, а також направити на шлях істинний.

Іверська ікона Божої Матері

Іверська ікона Божої Матері – одна з найвідоміших і шанованих на горі Афон. Перші згадки про неї датуються IX століттям. Але православні люди вірять, що лик був написаний євангелістом Лукою і писався з самої Богоматері.

Ця ікона вважається однією з найсильніших. Перед нею зазвичай просять про позбавлення від пияцтва, наркоманії, ігроманії. В ікони часто просять матері за своїх дітей, які страждають різними формами асоціальної поведінки, агресією, алкогольною чи наркотичною залежністю.

Ще перед святим образом моляться про втіху в бідах, позбавлення від всяких напастей, зцілення від душевних і фізичних недуг, про захист від пожеж і про допомогу хліборобам.

Калузька ікона Божої Матері

Калузька ікона Божої Матері відзначається Православною церквою, як чудотворна.

Ікона допомагає зцілитися від фізичних і душевних недуг; глухоти та інших хвороб органів слуху; від паралічу; холери і чуми. До неї звертаються при травмах і тілесних ушкодженнях.

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень