Рік умовно – мешканцю Рівненщини, який застрелив знайомого на блокпості (ФОТО)

Суд виніс вирок

Райсуд на Рівненщині призначив рік іспитового терміну чоловікові, який в березні цього року на блокпості застрелив односельчанина. Вважається, що це сталося випадково.

Трагедія трапилася у Березнівському районі. Нібито обвинувачений, якому пояснювали, як користуватись рушницями, з власної необережності направив зброю у чоловіка та вистрелив.

Від сильної крововтрати потерпілий помер.

Відомо, що матір загиблого просила не ув'язнювати винуватця нещасного випадку, а сам чоловік зобов'язався матеріально підтримувати родину.

 

Тож суд призначив йому лише рік умовно.

ВИРОК

Нещасний випадок стався зранку 12 березня 2022 року, у селі Поляни Малинської громади. В той день місцевий житель, який чергував на блокпості, взяв мисливську рушницю «ТОЗ-БМ» 16 калібру, щоб її оглянути, і з необережності вистрелив у знайомого.

Як йдеться у вироку Березнівського райсуду, обвинувачений повністю визнав свою провину. Він розповів, що пішов чергувати на блокпост на прохання старости села, який заявив, що людей для чергування не вистачає.

Його односелець у той день привіз з собою дві рушниці і показував, як ними користуватись.

 

Обвинувачений взяв до рук першу рушницю і, вважаючи, що вона була розряджена, натиснув на спусковий гачок в напрямку знайомого.

ЩО Є ДИВНИМ У ЦІЙ СИТУАЦІЇ?

Відомо, що рушниця «ТОЗ-БМ» - це куркова двостволка. Вони бувають різного калібру, але головне, що такі рушниці дуже легко перевіряються на вміст в них набоїв.

Важко навіть уявити, наскільки легковажними мали бути обидва учасники цих трагічних подій, щоб не помітити (і не запідозрити), що одна з двох рушниця не є розрядженою.

Пораненого чоловіка ще встигла забрати швидка, але згодом він помер у лікарні від сильної крововтрати.

Винуватець нещасного випадку попросив вибачення у дружини загиблого, заплатив за поховання її чоловіка і зобов'язався надалі матеріально підтримувати цю сім'ю.

У суді матір загиблого підтвердила, що гроші від обвинуваченого дійсно надходили. Вона просила не призначати йому ув'язнення. На суворому покаранні не наполягав і прокурор: сторона обвинувачення визнала, що умовного покарання буде достатньо.

Суддя Юлія Старовецька визнала чоловіка винним у порушенні ч.1 ст. 119 ККУ (вбивство через необережність) та призначила йому один рік іспитового терміну.

 

Також чоловік повинен сплатити понад 4 тис. грн за експертизи.

Допоки вирок не набрав законної сили, його ще можна оскаржити в апеляційному суді. Термін для можливого оскарження – 30 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень