Субсидії стануть доступними у за стосунку «Дія»

Так уряд верифікує усіх користувачів, а кошти можна буде витратити тільки на оплату комірного

«єСубсидія» може з’явитися у за стосунку «Дія». Так буде легше не тільки керувати коштами, але й контролювати їх витрату. До такої ідеї дійшли після формування віртуальних електронних карток для отримання тисячі гривень за вакцинацію.

Власне і «єСубсидія» може стати віртуальною, і витратити її можна буде тільки на оплату послуг житлово-комунального господарства.

За словами заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми, впровадження картки впорядкує виплату субсидій, зокрема верифікує усіх одержувачів державної допомоги. А крім того, допоможе відсіяти тих, хто не відповідає одному з критеріїв.

- Що заважає випустити «єСубсидію»? Таку саму карту, кошти з якої можна витратити лише на оплату комунальних послуг. Це дозволить верифікувати отримувачів субсидій…

 

Так, із мільярдів гривень, які виділяються на субсидії, більшість потрапляють у ціль, але є й зловживання. І ми зможемо верифікувати кожного отримувача, – каже Ростислав Шурма.

Перевірка субсидіантів в Україні триває не перший рік. Зокрема наразі виявляють 2-3% незаконних отримувачів. Найчастіше людина позбувається права отримувати субсидію після великих покупок, як то автомобіль, житло, акції підприємств або великі грошові перекази.

Джерело today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень