Стимуляція бізнесу та працевлаштування безробітних: Як на Рівненщині знайти роботу (ФОТО)

Шляхів знайти роботу – немало, головне – бажання працювати

На 1 вакансію на Рівненщині претендує 9 безробітних. Такі дані повідомили на звітному брифінгу Рівненського обласного центру зайнятості. Протягом 2022 року до центру звернулося майже 38 тисяч осіб, понад третину з них працевлаштували.

У тому числі – майже 800 внутрішньопереміщених осіб.

Через бойові дії на Рівненщину релоковано 39 підприємств, на які працевлаштували понад сотню безробітних, повідомив директор центру Іван Ткачук. Він зауважив, що наразі держава створила спеціальні умови для стимулювання бізнесу.

Роботодавцям надають компенсацію за працевлаштування переселенців. За кожного такого працівника держава протягом двох місяців виплачує підприємцю 6500 грн компенсації.

 

 

Ці гроші вже отримали підприємці області, які прийняли на роботу майже 400 осіб.

Загалом протягом минулого року роботодавці Рівненщини запропонували понад 17 тисяч вакансій і більшість з них укомплектувала служба зайнятості.

Найбільше роботодавці Рівненщини потребують таких працівників:

  • Фахівців з технологічного устаткування;
  • Складання машин;
  • Працівників сфери торгівлі та послуг;
  • Майстрів різних спеціальностей;
  • Швачок.

У Рівненському обласному центрі зайнятості нагадують, що наразі у безробітних є багато шляхів здобути нову професію. Центр зайнятості направляє охочих на безкоштовне навчання.

Торік новий фах здобули майже 4 тисячі людей.

Також зараз мешканцям Рівненщини доступні ваучери на навчання. Це документ на оплату навчання. За ваучером можна здобути освіту не лише у напрямку робітничих професій, а й навіть здобути ступінь магістратура.

Мешканці області можуть отримати і грант на розвиток власного бізнесу. Торік позитивні рішення отримали понад 300 бізнесменів.

 

Вони отримали 52 млн грн і, як результат, створили понад 700 нових робочих місць.

Робота на сірниковій фабриці

За детальною інформацією щодо влаштування на роботу, навчання у центрах служби зайнятості та компенсації за працевлаштованих працівників ВПО звертайтеся у консультаційний відділ центру зайнятості.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень