«Старий-новий» метод: у Єгипті туристів із дітьми «розводять» за забутою схемою 90-их

В «зоні ризику» не лише Єгипет

У Єгипті туристів почали дурити за давно відомою шахрайською схемою «таймшеру».

Місцеві ЗМІ попереджають, що продовжувачі славних традицій диких 90-х через тридцять років намагаються обдурити туристів тими ж методами. У зоні ризику — сім’ї з дітьми з країн колишнього союзу.

Експерти запевняють, що таке роблять не лише в Єгипті, а й в інших країнах — Домінікані, Туреччині та на Кубі. 

В чому полягає схема та чому втрапити на гачок аферистів, серед інших, можуть і українці?

Суть шахрайства проста: туристам «впарюють» довгострокову оренду номера за значну суму.

Як розповіли постраждалі, чий глава сім’ї «потрапив» під обробку шахраями у Шарм-ель-Шейху – і віддав одразу 1200 євро – суть у тому, що туриста запевняють, що сплативши певну суму, він зможе протягом п’яти років відпочивати в номері в цьому готелі або в аналогічному номері готелю цієї мережі по всьому світу. Туристам обіцяють «персонального менеджера» та всі послуги готелю безкоштовно. За словами постраждалого, повна сума складає 3500 євро і стягується в три заходи, але приїжджати можна вже на першому транші.

Це приваблива пропозиція, тому на неї й ведуться.

У чому суть «розводу»?

Один і той же номер можна продати безліч разів. Начебто надалі власників одного номера будуть грамотно ділити «персональні менеджери».

Схема відпрацьована в 90-х і відтоді не змінилася:

  1. з туриста «знімають» 30% оплати і підписують договір, в якому називають його власником номера в готелях певної мережі, в декількох країнах світу
  2. коли клієнт дзвонить за вказаними телефонами, щоб обговорити час заїзду, починає щось відбуватися: то готель на ремонті, то номер на цей час зайнятий іншими власниками, то надто високий сезон, то надто низький…
  3. в результаті персональний менеджер взагалі зникає», – розповів суть «розводу» юрист, чия практика починалася з аналогічних «кейсів» із 90-х.

Ще в розпал такої схеми управу на організаторів було знайти неможливо - їхні компанії були зареєстровані в різноманітних офшорах. Розірвати договір, повернути передоплату - неможливо.

Були випадки, коли надто настирливих «власників» все ж таки відправляли на відпочинок у їхню власність. Але насправді це виявлялося ще дорожчим, ніж просто купити тур. Доплата за те, за це, переліт певним рейсом — якщо поїздку «допомагає» організувати компанія, яка продала людині таймшер. А якщо він їде сам, то стикається з тим, що ні про який таймшер на місці взагалі ніхто нічого не знає. 

Чому це небезпечно для українців?

Шахраї орієнтуються на країни колишнього радянського союзу, що можуть відвідати «свій» номер переважно лише під час відпустки, раз на рік. 

Експерти попереджають туристів, що ходити на презентації, а особливо відкривати там гаманець, не рекомендується категорично.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень