Стало відомо, що «зжирає» заряд батареї смартфона: треба відключити лише одну функцію

І ваш телефон працюватиме довше

Уявити життя сучасної людини без смартфона – неможливо. Цим приладом ми не лише здійснюємо дзвінки, а й розраховуємося за товари, прокладаємо маршрут, шукаємо інформацію, рахуємо витрати і калорії. Це перелік, здавалося б, нескінченний.

Однак наші помічники швидко «стомлюються» і потребують підзарядки. Експерти кажуть, що є додатки та функції, які буквально «зжирають» заряд батареї. Аби смартфон довше працював, треба позбутися шкідливих програм.

Зокрема, такою є функція «Адаптивні оповіщення» (Android Adaptive Notifications).

Цю функцію додали в Android відносно недавно, але вона напевно є у вашому смартфоні. Якщо у користувача немає часу або бажання перевіряти сповіщення, вона самостійно проаналізує важливість вхідних Push і задасть їм пріоритет для подальшої видачі.

Функція постійно працює у фоновому режимі, аналізує і показує сповіщення в залежності від геопозиції, активних програм та іншого.

Але є декілька моментів

  • По-перше, функція може пропустити важливі сповіщення із месенджерів або банківських додатків, якщо вирішить, що наразі вони вам не потрібні.
  • По-друге, будь-який сервіс, що працює у фоновому режимі, вимагає додаткової енергії.

Як вимкнути адаптивні сповіщення

Перейдіть в смартфоні в «Налаштування» і в рядку пошуку введіть слово «Оповіщення», перегорніть до моменту, поки не побачите потрібну опцію. Далі вимкніть пункт Android Adaptive Notifications, перевівши перемикач в неактивний стан.

Також цю опцію можна знайти за шляхом «Додатки» → «Особливі права доступу».

Тепер оповіщення і пуші будуть приходити в звичайному режимі, без «розумного» сортування системою. А ще ви гарантуєте собі зайві 20-30 хвилин заряду батареї.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень