Стадо оленів провалилося під лід. Драматична історія порятунку (ВІДЕО)

На жаль, врятували не всіх

Фото з сайту gs24.pl

Стадо оленів вибігло на замерзле озеро Інсько неподалік міста Щецин у Польщі. Імовірно, тварини були налякані й тікали. Але лід виявився занадто тонким і зламався під вагою оленів, - близько трьох десятків тварин провалилися під кригу.

Рятувати їх прибуло понад 50 людей, вони усіма силами намагалися витягнути оленів з води. Це були й пожежники, і лісничі, і поліцейські, і мисливці – усі, кого вдалося мобілізувати до порятунку. Мисливець із 40-річним досвідом Аркадіуш Борковський у виданні gs24.pl стверджує, що у трагедії винні люди:

Олені мають чудовий слух, зір і нюх, а коли відчувають небезпеку, вони збираються всім стадом в одному місці. Хтось запалив петарди у березовому лісі і сподівався, що олені від страху почнуть стукати рогами об дерева, роги відпадуть, а люди потім їх позбирають і продадуть. Було задіяно близько 50 людей у порятунку, а ті, хто за це відповідає, певно, повернулися додому і пили пиво.

 

 

 

Пан Борковський вважає, що це було лише бажання легкої наживи, адже

кілограм оленячих рогів коштує 130-140 злотих, два роги можуть заважити до 5 кілограмів. Якщо помножити на кількість оленів у стаді, виходить солідна сума.

Фото з сайту gs24.pl

Порятунок був вельми драматичний. Лід ламався, оленів не можна було витягнути на поверхню.

Кригу різали бензопилою, а потім за допомогою мотузок тварин по черзі витягували з води.

Вони були дуже налякані, і деякі олені знову тікали від людей на озеро. Рятувальники розтирали врятованих соломою і намагалися накрити ковдрами, щоб зігріти їх.

Операція з порятунку тривала довгих два дні – дні важкої праці і великих емоцій.

На жаль, всіх врятувати не вдалося – 19 тварин загинули. У день події врятували 13 тварин і виловили 7 потонулих. Наступного дня з-під води витягнули ще 12 мертвих оленів.

Фото з сайту gs24.pl

Винуватців події мають притягнути до кримінальної відповідальності за знущання з тварин. Якщо їх, звісно, знайдуть. Пан Борковський вважає, що потрібно ретельно контролювати наявність ліцензії у людей, котрі заходять у ліс.

Адже у Польщі також є багато людей, які мають нелегальну зброю та тепловізійні прилади.

 

Ангеліна Ралко,

Щецин, Польща.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень