США можуть дати гроші Україні на летальну зброю

Мова іде про виділення 500 млн доларів допомоги

У Сенаті США в проекті бюджету на 2017 рік пропонують передбачити до 500 млн доларів на допомогу Україні, зокрема на летальну зброю. Про це повідомляється на сайті голови Комітету Сенату США з питань збройних сил Джона Маккейна.

Комітет Сенату США з питань збройних сил підтримав законопроект, що дає можливість виділити 602 млрд на фінансування потреб Міністерства оборони США (Департамент оборони) і фінансування національних програм з безпеки Міністерства енергетики США (Департамент енергетики).

Маккейн підкреслив, що сильні союзники і партнери мають життєво важливе значення для національної безпеки США.

У зв'язку з цим підкреслюється, що згідно із законопроектом "дозволяється виділити до 500 мільйонів доларів для надання допомоги Україні в галузі безпеки, зокрема, на допомогу на летальні засоби".

Водночас зазначається, що законопроектом обмежується виділення Україні цих коштів, тобто вона може отримати лише 250 млн дол., а решту отримає лише після того, як глава Пентагону особисто засвідчить, що Україна здійснила суттєві заходи, спрямовані на проведення інституційних реформ у системі оборони в питанні боротьби з корупцією, в питанні підвищення відповідальності і підтримки військового потенціалу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень