Рівненська письменниця у США помітила плюс життя в Україні

Екс-голова Спілки письменників Рівненщини Лідія Рибенко поділилася враженнями від поїздки до Чикаго

Зробила це у соцмережі Фейсбук. Лідія Рпибенко звернула увагу на проблему у США, яка дуже впадає у вічі нетутешньому мешканцю, найперше, у супермаркетах.

Щоб пересвідчитися, наскільки рівень життя в Україні відрізняється від американського, достатньо відвідати супермаркет. І звернути увагу…на візки покупців і на власне самих покупців. Щодо візків, то в Америці це – вози, здебільшого наповнені з горою. Але…найцікавіше - це ті, хто їх рухає. І отут (нарешті!) – чи не перший плюс на нашу користь! Бо саме завдяки тому, що наші візки так відрізняються від їхніх, то й ми у масі своїй так відрізняємося від них.

Глобальною проблемою американців Лідія Рибенко назвала ожиріння

Запевняю, поки ви на власні очі не побачите тих людей, то не зможете уявити, що таке справжній товстун, або ж людина-гора (бо здебільшого вони високі, хоча трапляються й невисокі, це вже люди-кулі). Правда, і в нас іноді таких можна зустріти, але ми їх сприймаємо як просто хворих, і це рідкісні винятки. А тут це ніяка не дивина.
 

Люди з ожирінням впадають в очі і на телебаченні. Лідія Рибенко дивилася американські телепередачі про судові процеси, у яких беруть участь справжні громадяни, а не артисти, як у нас.

Так-от, десь кожен четвертий учасник – ду-у-у-же огрядний (передивилась таких передач багато і продовжую дивитись – заради мови). 


До речі, зробила для себе ще одне відкриття, дещо несподівано-приємне, про афроамериканців…я оцінила їхній вроджений смак і потяг до прекрасного. Перш за все, це стосується жінок, але й чоловіки не поступаються. Як вони вдало поєднують кольори, прикраси, уміло користуються косметикою! І навіть товстенькі підбирають фасони, які їм личать. Але... просто товстенькі, у нашому розумінні. Персоні з розміром кілька плюсів уже байдуже до фасонів...

 

А таких, здається, найбільше якраз серед чорних, хоча й білі не набагато відстали

Ожиріння, на думку письменниці і є зворотною стороною медалі цивілізації: 

Причини цього явища, що називається, лежать на поверхні: комфортне існування без потреби зайвий раз рухатися (машина ж нащо?), практично необмежений доступ до їдла... Певно, дається взнаки і спадковість. 

Лідія Рибенко пише, що американське суспільство від цього не в захопленні, звісно, але реагує досить в’яло і десь навіть толерує...

До прикладу, нормально сприймаються моделі-плюс на екранах телевізорів: у різних телепрограмах можна споглядати огрядних ведучих, які у нас на екран точно б не потрапили. Додайте безконечні реклами смаколиків, вражаючу кількість кулінарних передач, запрошення до ресторанів з такими звабливими демонструваннями їхніх кухонь, що важко встояти перед спокусою там побувати...

Втім, схуднути американці, пише Лідічя Рибенко, особливо не прагнуть: 

І якщо ви думаєте, що всі оці люди-гори сплять і бачать себе худенькими, то ви помиляєтеся. Не всі. Більше того – у моді зараз товсті сідниці. Не такі, які полюбляють українські чоловіки, бо таких вони не бачили, хіба з бодуна їм приверзтися могло – то такі сідниці, власниця яких заледве може пересуватися. Сама їх бачила – у передачі «Доктор Оз», присвяченій саме тим, хто задля такого ефекту робить ін’єкції у свої тілеса. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень