США розпочали прийом анкет для розіграшу 55 тисяч «зелених карт»: хто має найбільший шанс?

Державний департамент США відкрив щорічний період реєстрації для участі у лотереї на отримання постійного дозволу на проживання

У середу, 4 жовтня, Державний департамент США відкрив щорічний період реєстрації для участі у лотереї «зеленої картки» (Green Card) – Diversity Immigrant Visa Lottery на 2025 фінансовий рік.

Онлайн-реєстрація безкоштовна і триватиме до опівдня 7 листопада 2023 року за східним часом (19:00 за Києвом).

Результати будуть відомі у травні 2024 року.

Нагадаємо, «зелена картка» надає право на постійне проживання в США тим, хто виграв лотерею та пройшов необхідне медичне обстеження.

Цьогоріч буде доступно до 55 000 «зелених карт».

Для того, щоб мати шанс виграти лотерею, необхідно мати середню освіту або еквівалент, два роки професійного досвіду роботи протягом останніх п’яти років.

Участь у лотереї цього року не мають права брати люди, народжені у таких країнах: Бангладеш, Бразилія, Канада, Китай, Колумбія, Домініканська республіка, Сальвадор, Гаїті, Гондурас, Індія, Ямайка, Мексика, Нігерія, Пакистан, Філіппіни, Південна Корея, Венесуела, В'єтнам.

На відміну від минулого року, тепер можуть брати участь особи з Великої Британії.

Для реєстрації у лотереї слід мати цифрову фотографію та вказати членів своєї сім’ї.

Зареєструватися можна на офіційному сайті програми.

Наразі, як інформує Посольство США в Україні, основним місцем оформлення імміграційних віз для резидентів України призначено Генеральне консульство у Франкфурті.

Єльський університет нагадує, що шахрайство є поширеним явищем стосовно лотереї, оскільки деякі вебсайти намагаються видати себе за постачальників офіційної урядової інформації США. Слід пам’ятати, що заявка на участь у лотереї безкоштовна, та радять не звертатися до посередників.

Більше відповідей на можливі запитання можна отримати на сайті Посольства США.

Стосовно переможців лотереї попереднього року, видання Forbes інформує, що їх торкнулася загроза так званого «шатдауну» в США. Через побоювання про припинення роботи федерального уряду Державний департамент США скасував частину запланованих співбесід для заявників 2023 фінансового року.

Джерело: Голос Америки

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень