Справжній брауні, а не шоколадний бісквіт: детальна інструкція приготування популярного десерту

Вийде не гірше, ніж у кав'ярнях

Брауні — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торта, пирога або кексу з вологим м'якушем. Традиційна страва американської кухні.

Брауні зараз часто продають у кав'ярнях та кондитерських, адже ці шоколадні тістечка ідеально поєднуються з кавою та чаєм.

Часто господині, які пробують спекти брауні, отримують звичайний бісквіт. Він звісно теж смачний, але вологості і шоколадного смаку у ньому мало. Пропонуємо вам самостійно приготувати найсмачніші брауні за простим і оригінальним рецептом.

Інгредієнти:

  • вершкове масло несолоне — 120 г;
  • 70% темний шоколад — 180 г;
  • яйця — 3 шт;
  • сіль — 2  г;
  • коричневий цукор — 60 г;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • міцна кава — 10 мл;
  • борошно — 95 г;
  • какао-порошок — 9 г.

Розтопіть вершкове масло у сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Продовжуйте нагрівати, постійно помішуючи. Спочатку з'явиться піна, потім вона осяде, і масло почне набувати бурштинового, а потім глибокого карамельного відтінку на дні сотейника, з'явиться приємний горіховий аромат. Будьте уважні, щоб не спалити його — як тільки з'явився стійкий карамельний колір, одразу знімайте з вогню.

Зніміть сотейник з вогню і дайте маслу трохи охолонути (приблизно 2-3 хвилини). Це ВАЖЛИВО, щоб гаряче масло не «спалило» шоколад і він розтопився гладко, без грудочок. Додайте шматочки шоколаду. Добре перемішайте, доки шоколад повністю не розтопиться і маса не стане однорідною та блискучою.

До яєць кімнатної температури додайте сіль та обидва види цукру. Злегка збийте вінчиком або виделкою лише до об'єднання.

Акуратно з'єднайте трохи охолоджену шоколадно-масляну суміш з яєчною сумішшю. Перемішуйте лопаткою або вінчиком до об'єднання та однорідності. Додайте 10 мл міцної кави. Ще раз перемішайте.

По частинах введіть борошно і какао-порошок і замісіть однорідне тісто.

Найважливіше: перемішуйте ЛИШЕ до з'єднання сухих і вологих інгредієнтів. Використовуйте лопатку і перемішуйте акуратними рухами «знизу-вгору» або по колу.

Інтенсивне або тривале перемішування після додавання борошна розвиває клейковину, що робить брауні жорсткими та «гумовими».

Вилийте тісто у форму для брауні, застелену пергаментним папером.

Розігрійте духовку до 180°C, режим «верх-низ» без конвекції. Випікайте брауні протягом 18-25 хвилин, залежно від форми.

Найважливіше на цьому етапі — НЕ ПЕРЕСУШИТИ! Брауні готовий, коли по краях він вже схопився і виглядає «сформованим», а серединка ще трохи «дрижить» або виглядає вологою. Перевірка дерев'яною шпажкою (зубочисткою) має показати, що вона виходить з вологими крихтами, а не абсолютно чистою. Якщо шпажка чиста — ви перепекли, і брауні буде сухим.

Як тільки брауні готовий, дістаньте його з духовки і обов'язково дайте повністю охолонути у формі. Не намагайтеся вийняти чи нарізати його теплим! Охолодження у формі дозволяє «серцевині» брауні «дійти» до потрібної фаджевої консистенції та стабілізуватися.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень