Справжнє кохання чи просто прив’язаність: як побачити різницю?

Пояснення психологині

Бувають випадки, коли люди часто  плутають кохання з прив'язаністю. Проте варто вміти бачити різницю між кохання від прив'язаності.

Про те, як розрізнити ці два поняття розповіла психологиня Ірина Кулік в Instagram. 

Що таке кохання та прив'язаність?

Кохання - це глибокий емоційний зв’язок, що базується на взаєморозумінні, повазі та підтримці. Це почуття, яке вимагає жертв і відданості, але воно також надає внутрішнє задоволення та щастя.

Натомість експерт каже, що прив'язаність може базуватися на звичках, комфорті або страху втрати особу. Це може містити в собі потребу у стабільності та безпеці, але не обов’язково передбачає глибокий емоційний зв’язок.

Прив’язаність може бути більше пов’язана з розрахунком та відсутністю глибокого розуміння партнера.

Яка відмінність між коханням та прив'язаністю? 

Ключова відмінність між ними полягає у тому, що любов розвивається на основі спільних цінностей та емоційної взаємодії, тоді як прив’язаність може бути більше пов’язана із зовнішніми обставинами та потребами.

Для розрізнення, важливо вдумливо оцінювати свої відчуття та динаміку відносин. Якщо ви відчуваєте глибокий емоційний зв’язок, підтримку та взаєморозуміння, це, можливо, любов.

 

У випадку, коли відносини базуються головним чином на комфорті чи потребі у стабільності, це може вказувати на прив’язаність.

Збалансоване розуміння цих понять допомагає створити здорові та задовільні відносини, побудовані на взаємній повазі та емоційній глибині.

Психологиня зауважує, що справжнє кохання повинно приносити радість та задоволення, а не страх, біль чи розчарування. 

Тож не потрібно знищувати себе та свою особистість, щоб комусь догодити, адже людина, яка вас насправді любить, ніколи не допустить цього. Дайте собі можливість бути щасливими та не намагайтесь знайти любов там, де її немає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень