Безнадійно затоптаний: як підняти ворс у старого килима

Можна повернути новий вигляд

Побачивши у магазині килим з високим ворсом, люди закохуються у нього з першого погляду. Він гарній, приємний і теплий.

Проте у використанні ця річ дуже примхлива.

З часом між ворсинками набивається купа шерстинок і волосся, які важко вичистити. А потім він затоптується так, що стає повністю плоский.

Проте досвідчені господині знають, як повернути килиму гарний вигляд.

Як відновити ворс на килимі

  • Чистка снігом

Цей метод, хоча і не надто очевидний, працює. Розташуйте килим лицьовою стороною вгору і натріть його снігом. Потім акуратно зметіть сніг віником і ретельно витрусіть і висушіть килим.

  • Розчин

Підготуйте суміш з перекису, соди й рідкого мила (в однакових пропорціях) в літрі води кімнатної температури. Попередньо пропилососьте килим, щоб видалити пил і бруд, а потім рівномірно розподіліть розчин.

Дочекайтеся повного висихання, а потім пройдіться по килиму жорсткою щіткою, вичісуючи ворс вгору. Закінчите процес пропилососивши килим ще раз.

  • Пара

Для цього методу потрібно праска з функцією відпарювання. Розчешіть ворс, потім увімкніть пар на 30 секунд на відстані 7-10 см від килима. Повторіть цей процес 5-6 разів. Цей спосіб ідеально підходить для вирівнювання ворсу, який може бути прим'ятим меблями.

Ну, і звісно ж підняти ворс вам допоможе щітка. Обирайте м’які і пройдіться щіткою по поверхні килима. Він точно стане, як новий.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень