Мода тут ні до чого: Чому насправді в СРСР вішали килими на стіну

Що це означало

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У бабусь та прабабусь на стінах завжди висіли килими. Багато хто вважає, що це така мода, але насправді був ряд реальних причин, чому на стіні мав бути килим.

Данина європейським і азійським традиціям

Ідею настінних килимів привезли до України ті, хто з'їздив до Туреччини. Вони побачили таке оригінальне рішення і вирішили реалізувати його у своїх квартирах, потім з них взяли приклад і інші жителі СРСР.  

Економія на шпалерах

Шпалери були великим дефіцитом на той час, тому повісивши килим на стіну, можна було закрити добру частину стіни, не обклеюючи її шпалерами.  

Заради сусідської заздрості

Середня зарплата в СРСР була приблизно 120-150 рублів, а хороший килим коштував тисячі. При цьому килими везли з-за кордону, зверталися до спекулянтів або шукали знайомих, щоб виписати таку розкішну річ «по блату». Саме тому килим в будинку викликав чорну заздрість у друзів і сусідів.

Для збереження затишку

Теплий красивий килим на стіні – це краще, ніж нудні дешеві шпалери, а то і зовсім голі стіни, пофарбовані фарбою. Килими дуже подобалися дітям.

Для практичності

Щільний дорогий килим зазвичай висів на стіні, поруч з якою стояло ліжко. Він створював додаткову звукоізоляцію, завдяки якій сусіди й люди в суміжній кімнаті не могли почути чужих розмов.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень