«Дні сталої енергії у Рівному», - у місті зменшили споживання газу

І зекономили мільйони

Нагадаємо, у 2012 році Рівне вступило до Асоціації «Енергоефективні міста України», взявши на себе зобов’язання щодо збереження енергоресурсів.

За словами заступника міського голови Сергія Васильчука, у місті вдалося суттєво скоротити використання газу:

Відповідно до взятих зобов’язань, створили відділ енергоменеджменту, де простими  заходами вдалося змінити ситуацію у бюджетній сфері. У місті Рівне майже 99% будинків обладнані засобами обліку. Зусиллями кожної людини і органами влади вдалося суттєво скоротити споживання газу. А це-  мільйони і мільйони гривень.

Нині у місті реалізували майже 300 проектів, спрямованих на збереження енергетичних ресурсів.

В результаті цього у порівнянні з 2010 роком споживання газу теплопостачальними підприємствами скоротилося на 43%, а населенням – на 33%.

На 77 проектів енергозберігаючого напрямку у 2018 році передбачили понад 53 мільйони гривень.

Зокрема, із залученням кредитних коштів у Північній Екологічній Фінансовій Корпорації НЕФКО повністю термомодернізували ЗОШ № 18 та № 27.

Також за рахунок інвестиційних коштів реалізували проект з розміщення системи збору та утилізації біогазу з подальшим виробництвом електроенергії на полігоні твердих побутових відходів.

У Рівному діє щонайменше три програми, які стосуються енергоефективності:

Муніципальна програма сталого розвитку.

За 2011-2017 роки реалізували 363 проекти, левова частина з них становлять заходи з енергоефективності.  Більше 150 млн гривень було виділено з міського бюджету на реалізацію програми.

Програма термомодернізації:

Вона дає можливість залучати кошти Фонду енергоефективності за рахунок коштів Державного бюджету на наші державні банки і 77 енергоефективних проектів було втілено за 2017-2018 роки.

Державна програма щодо відшкодування відсотків фізичним особам: 

У 2016 році 1050 мешканців Рівного взяли кредити, а міська рада відшкодовувала відсотки. У 2017 році так зробили 1020 містян. І в цьому році цю програму по багатоквартирних будинках призупинили, тому не так багато людей взяло участь.    

В межах програми «Дні сталої енергії у Рівному» проведуть ряд заходів присвячених енергоефективності та енергозбереженню.

Докладніше у статті: Екскурсії, конкурси, флеш-моб: у Рівному навчатимуть, як берегти енергоресурси.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень