Більше - про будівництво ТЕС на Рівненщині: чому тут, чи безпечно, скільком дасть дешеве тепло

Збудувати теплоелектростанцію обіцяють за півтора-два роки

У Дубні приватний інвестор – українська компанія «Пауер» -  хоче збудувати теплоелектростанцію, яка не тільки вироблятиме електроенергію, а й дозволить обігріти третину міста. 

Детальніше розповідає представник інвестора, виконавчий директор ТОВ «Пауер Дубно» Андрій Чубатенко:

Те навантаження, яке ми бачимо нині, це приблизно третина міста. Якщо це буде місту цікаво, то, звісно, ми готові розглянути можливі варіанти розширення покриття вже нині, на етапі проектування, оскільки ті показники типового навантаження, яке ми хочемо мати, потрібно закласти зараз, тому що відповідні котли будуть поставлятися, відповідної потужності.

За словами Андрія Чубатенка, тепло буде не тільки дешевшим, а й більш якісним. Адже проект передбачає й модернізацію тепломереж, оскільки виробник тепла не зацікавлений у його втратах.

Працюватиме ТЕС на біомасі – неділовій деревині, яку закуповуватиме у місцевих лісгоспах. Це дрова довжиною до 3 метрів, тонкі в діаметрі, які не підходять для виготовлення дощок.

Щоб працювати  у Дубні і платити тут податки, компанія «Пауер» зареєструвалася у місті. На питання, чому обрали для будівництва ТЕС саме Дубно, виконавчий директор пояснює так:

Давно спілкуємося з міським головою Дубна. Зустрічалися на різних заходах. Влаштовувало його розуміння необхідності впровадження нових технологій.

 

Окрім цього, Дубно розташоване на перетині доріг від Києва до Львова і в напрямку Сарни-Тернопіль і дуже зручно здійснювати підвезення палива, бо тут є залізничне сполучення.

 

Мало значення і розташування Дубна у Західній Україні. Для багатьох інвесторів, з якими ми працюємо, це мало значення. Бо в Україні останнім часом інвестиційний клімат не дуже сприятливий. Тому орієнтовані всі на Західну Україну.

Андрій Чубатенко обіцяє, що робота ТЕС не завдасть шкоди довкіллю. Адже підприємство будуватимуть за екологічними нормами ЄС, а вони - значно жорсткіші, ніж українські. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень