Спільний проєкт країн Великої двадцятки щодо війни в Україні

Документ ще не підписаний, але його зміст погодили представники країн

На індонезійському Балі стартував саміт G20. Більшість країн мають намір засудити війну Росії в Україні, про що йдеться у проєкті спільної заяви лідерів країн за підсумками зустрічі. У документі йдеться, що війна, розв'язана Росією,

«завдає величезних людських страждань» і «погіршує чинні проблеми у світовій економіці».

Йдеться також про неприпустимість погроз застосування ядерної зброї та її застосування.

Мирне вирішення конфліктів, зусилля щодо врегулювання криз, а також дипломатія та діалог мають життєво важливе значення. Нинішня епоха не має бути епохою війни, — йдеться в тесті документа.

Наразі документ ще не підписали лідери G20, але текст погодили представники країн напередодні ввечері.

У проєкті наводяться компромісні формулювання, щоб заяву підписали якнайбільше учасників, а саміт не став першим в історії комюніке, який завершився без спільного. У документі пояснюється, що деякі країни мають «інші погляди й різні оцінки ситуації та санкцій». 

Більшість членів різко засудили війну в Україні та підкреслили, що вона завдає величезних людських страждань і посилює чинні проблеми у світовій економіці, обмежуючи зростання, збільшуючи інфляцію, порушуючи ланцюжки постачання, посилюючи енергетичну та продовольчу нестабільність та підвищуючи ризики для фінансової стабільності, - пише Bloomberg.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень