Спецоперація Зара: як на Рівненщині живе собака - світова знаменитість. Ексклюзив (ВІДЕО)

Зара отямилася від шоку та вже грається з дітьми

Фото врятованого різеншнауцера Зари розлетілося світом. Про шестирічну дівчинку писали Reuters і Deutsche Welle, які показали, як черговий 72-ої бригади «Тоха» знайшов собаку в будинку селища Горенка під Гостомелем. Зару вдалося евакуювати в місто Сарни до господарів. «Радіо Трек» вони розповіли, як пес опинився в окупації.

Історію порятунку Зари розповів відомий ведучий Сергій Притула. Його волонтери забрали пса в українських військових і відправили до господарів. Багатодітна родина нині мешкає у Сарнах. Днями поїхали до Горенки, щоб оглянути, наскільки постраждав будинок. У помешканні вибиті всі вікна, стіни посічені осколками снарядів. 

Будинок у такому вигляді непридатний для життя. Будемо забивати вікна та двері, щоб урятувати майно від мародерів. За кілька днів повернемося до Сарн, де наші четверо дітей і Зара, - розповіла Тетяна. 

Власниця також наголосила, що собаку ніхто не кидав напризволяще. Хоча багато користувачів соцмереж звернули на це увагу та гнівно відгукувалися про родину. 

Останньою краплею, яка спонукала нас тікати, два винищувачі, які зі скаженим звуком пролетіли над дахом. Діти побачили та дуже злякалися, - пригадала жінка.

 

- Чоловік домовився з сусідом, щоб той наглядав за Зарою, яка змалечку живе на подвір'ї, має вольєр і утеплену зимову буду. 

 

Наша сім'я з чотирьох людей та родина чоловікового брата з трьох людей сіли в авто і поїхали... І повірте, при найбільшому бажанні Зару не було куди взяти. Це ж не дрібна собака, а 40 кг ваги. Наступні кілька тижнів сусід виходив з підвалу та годував своїх дві собаки та нашу Зару.

 

Потім чоловік потрапив у лікарню. Уже тоді будинок був без вікон, без дверей, без паркану. Тому Зара переселилася до помешкання, де стояли відкриті два мішки корму - 6 і 20 кг.

 

Тож Зара мала, що їсти. Її знайшли військові під час зачистки. 

 

Ми за неї дуже переживали, щодня в соцмережах шукали хоч якусь інформацію. Коли побачили на відео, знайшли автора фото Зари та з'ясували, в який волонтерський центр потрапила.

ФОТО будинку надані господарями Зари

ФОТО будинку надані господарями Зари

Зараз уже відійшла від шоку. Грається з дітьми. Господарі планують підстригти, бо шерсть дуже відросла. 

Коли ми днями повернулись до будинку, то на кухні виявили дві глибокі посудини з водою. Тобто, українські військові протягом бойових дій доглядали за Зарою. Спасибі їм за це, - підсумувала Тетяна. 

 

Відео та частина фото: Сергій Притула

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень