Дерусифікація – у дії: скільки грошей отримали переможці конкурсу перейменування «Жигулівського» у Рівному (ФОТО)

Охочих долучитися до створення нового бренду були тисячі

У Рівному дерусифікація – у розпалі. Днями у місті демонтували радянські танки, а сьогодні офіційно представили нову назву пива «Жигулівське», яке виготовляють на місцевому підприємстві «Рівень». Директор пивзаводу Мар’ян Года ініціював конкурс з призовим капіталом на зміну назви пива, яке у 30-х роках XX століття нав’язали більшовики. У конкурсі взяли участь понад 16 тисяч рівнян, враховуючи їхні пропозиції та рекомендації представників пивзаводу, пиву вирішили повернути історичну назву «Віденське», говорить Мар’ян Года:

- Люди до конкурсу підійшли творчо. Найчастіше були такі пропозиції: «Українське», «Байрактар», «Бандерівське», «Козацьке», «Смак перемоги», «Чорнобаївське», «Джавелін», «Кров москаля».

 

Ми розуміємо, що війна закінчиться і не хочеться закладати у назву якусь агресію.

 

Тому вирішили повернути історичну назву «Віденське». Його створив австрійський пивовар Альфред фон Вакано, який, до речі, народився на Тернопільщині.

 

Колись більшовики вирішилися позбутися історичної назви, бо вона їм здавалася буржуазною. А от «Жигулівське» краще підходило для пролетаріату.

За результатами конкурсу визначили близько пів сотні переможців, які отримали по 5 тисяч гривень. Зауважимо, що конкурс перетворився у всеукраїнський. Тож незабаром пиво «Віденське» з’явиться в асортименті найбільших пивоварів країни, які готували «Жигулівське».

Фото з переможцями, які прийшли на пресконференцію

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень