Спалах поліо на Рівненщині: в Україні вакцинують усіх дітей віком від 6 місяців до 6 років

Вакцинація має розпочатися наприкінці січня

Усіх дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту вчасно або отримали їх із порушенням Національного календаря профілактичних щеплень, вакцинують інактивованою поліовакциною (ІПВ).

Вакцинація має розпочатися наприкінці січня, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Після завершення цього раунду проведуть три тури додаткової імунізації дітей до 6 років оральною поліовакциною (ОПВ), повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін:

— Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих та не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю.

 

Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення.

 

Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації – потрібно звернутися до педіатра чи сімейного лікаря та зробити щеплення.

 

Спалах поліомієліту на Рівненщині

Попри нещодавній спалах поліомієліту у Великоомелянській тергромаді досі не всі діти в області щеплені проти цієї хвороби.

Екстрена вакцинопрофілактика охопила 77% неповнолітніх. Були інциденти й з відмовниками, проте їх у дитячі колективи не пускали, повідомили в ОДА.

Планово упродовж листопада в області щеплено 11 тисяч дітей. Зокрема понад 70% - віком до 1 року, а ревакцинованих у 6 та 14 років на 10% більше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень