На Рівненщині - надзвичайна ситуація. Щеплять усіх дітей до 5 років від поліомієліту

Ця хвороба проявляється лише в найвідсталіших країнах

На Рівненщині відбудеться масова вакцинація дітей від поліомієліту. Усіх малюків до 5 років щеплять від страшної хвороби. Хто уже щеплений, отримає вакцину повторно.

Причина в випадку поліомієліту, який виявили у Рівненському районі у 1,5 річної дитини. Це сталося в родині антивакцинаторів. Усього в них 10 дітей. У ще 6 виявили вірус в організмі, однак діти, поки що, вважаються лише носіями хвороби.

Нині у світі поліомієліт майже побороли – це дуже рідкісний випадок захворювання. В Україні востаннє його фіксували у Закарпатті у 2015 році.

Тому сьогодні в Рівненській ОДА скликали обласну комісію ТЕБ і НС, куди приїхав головний санлікар України Ігор Кузін.

За його словами, в області нині надзвичайна ситуація біологічного характеру обласного рівня. Тому створили штаб по ліквідації наслідків: 

Штам афгансько-пакистанського походження й він зараз циркулює в Таджикистані. Серед заходів - посилення епідемічного нагляду та лабораторного моніторингу. Обговорене питання щодо недопущення дітей до школи.  

 

Найзначущішим заходом буде нульовий раунд додаткової імунізації дітей, віком до 5 років. І цей нульовий раунд має початися з понеділка, 11 жовтня. Нульовий раунд буде переважно сфокусовано на рівень тієї тергромади, де було зафіксовано цей випадок. Щеплення отримають всі діти, у тому числі й ті, що вже були імунізовані. Після буде проведено ще три раунди імунізації, в ході яких щеплять усіх дітей на Рівненщині, які не досягли 5 років.

Окрім цього, обласна влада заборонить дітям без щеплень відвідувати навчальні заклади. Таким дітям буде запропонована альтернатива у вигляді дистанційного навчання, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. 

Шляхи зараження нині встановлюють експерти. Як говорилося раніше, вірус має афгансько-пакистанське походження, де стався спалах поліомієліту.  Раніше сім’я відпочивала на Закарпатті, тож і там шукають ланцюги зараження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень