«Це надзвичайна ситуація»: у Рівненському районі 1,5-річна дитина захворіла на поліомієліт

Випадки інфікування цією хворобою у нашій області – поодинокі

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Поліомієліт виявили у 1,5-річної дитини у Рівненському районі.  

Перші симптоми хвороби виявили у дитини ще 1 вересня. А вже 3 числа дитина потрапила до лікарні з симптомами парезу нижніх кінцівок, йдеться у повідомленні МОЗ.

Хворобу викликав дериват вакцинного штаму поліовірусів 2 типу. Це мутований штам поліовірусу, який походить від вакцини. Найімовірніше, що його завезли до нашої області з інших країн. Оскільки в нас цю вакцину утилізували ще у 2015 році, розповів директор обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

Дитина, в якої виявили недугу, проживає у багатодітній родині. І у жодної дитини щеплення проти поліомієліту немає. А саме невакциновані діти до 5 років є найбільш вразливими до захворювання.

 

Саме тому медики наголошують на важливості щеплювати своїх дітей у ранньому віці. Адже поліомієліт не лікується та може призвести до летальних наслідків.

До слова, нині на Рівненщині є достатньо вакцини проти поліомієліту. Для того, аби зробити щеплення від небезпечної хвороби, варто лише звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень