Союзу нема, а від звичок досі не можна позбутися: Що українські господині не можуть забути

Це перетворює їх на Плюшкіна

Зберігати зламані побутові прилади

В СРСР було дуже складно придбати якусь техніку. Доводилося вистоювати величезні черги в магазинах, тож ті люди, які ставали  володарями омріяного магнітофона, електрочайника або пральної машини, не викидали їх навіть після ламання, адже вірили, що все можна полагодити (щоправда, це не завжди так працює).  

Збирання пакетів

У радянські часи будь-який целофановий пакетик був розкішшю, а деякі пакети могли показати статус людини, оскільки були привезені з-за кордону. Їх дбайливо зберігали, а іноді прикрашали ними стіни у квартирі.

Дітей хвалити не можна

В СРСР хвалити дітей було не прийнято, оскільки похвалу потрібно заслужити.Та зробити це було неможливо, оскільки діти друзів, знайомих і родичів чомусь завжди були кращими. Таке ставлення різко знижувало самооцінку дитини й ні до чого доброго не призводило.

Збирання кришталю та порцеляни

Одним з розкішних і престижних подарунків часів СРСР вважався сервіз, порцелянові статуетки або кришталеві стакани, вази, соусники та інші блискучі штучки. Зазвичай все це багатство ставили в сервант і вже ніколи звідки не діставали.

Зберігати в будинку порожню скляну тару

Наші мами й бабусі з трепетом ставилися до будь-якої скляної тари, яка, як і багато чого, була дефіцитом. А оскільки усі радянські господині займалися домашнім консервуванням продуктів, то скляні баночки їм були дуже потрібні.  

Джерело: Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень