СОУСИ до салатів, які легко готувати (9 РЕЦЕПТІВ)
Заправку можна приготувати вдома кожна господиня
Перед тим, як купувати в крамниці готову пляшечку заправки до салату або просто заливати салат майонезом, спробуйте приготувати ці заправки. Це недорогі, смачні і легкі у приготуванні соуси до салатів, які можна зробити самому.
Класичний соус «Ранч»
200 г сметани
по 2 чайні ложки покришеної петрушки та кропу
2 чайні ложки нарізаної зеленої цибулі
1/2 чайна ложка лимонного соку
дрібка солі, чорного перцю і цукру
1 зубчик часнику
Все ретельно перемішуємо і даємо соусу трохи настоятися у холодильнику.
Гірчично-медова заправка
1/4 склянки діжонської гірчиці
1/4 склянки рідкого меду
1/4 склянки яблучного оцту
1/4 чашки оливкової олії
1 чайна ложка солі
1/4 чайної ложки чорного перцю
Змішати всі інгредієнти в банці з кришкою, що щільно закривається, і добре струснути. Поставити до холодильника мінімум на пів години перед подачею.
Класичний вінегрет
2 столові ложки червоного винного оцту,
2 чайні ложки гірчиці
1 ст.л. дрібно нарізаних пряних трав
дрібка солі, чорний перець, цукор за смаком.
Поступово додати від 70 100 мл оливкової олії.
Змішати олію, оцет і трави. Додати сіль, мелений перець і цукор за смаком.
Класична заправка для салату "Цезар"
1 куряче яйце
1 ч.л. вустерського соусу
2 ст. л. соняшникової олії
1 ст.л. оливкової олії
Сік половини лимона
Сіль, перець
Гірчиця
Довести воду до кипіння, додати яйце кімнатної температури. Варити рівно хвилину, потім перекласти яйце до холодної води, щоб зупинити процес приготування. Розбити шкаралупу і перелити жовток до чаші блендера. Додати гірчицю, лимонний сік і збити масу до однорідності.
Заправка для "Грецького" салату
3 ст. ложки якісної оливкової олії
1 ст. ложка лимонного соку
Сіль, мелений перець
Сушені італійські або прованські трави
Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати до утворення однорідної консистенції і заправити салат.
Лимонно-бальзамічна
2 ст. л. бальзамічного оцту,
1 ст. л. - лимонного соку,
2 ч. л. - діжонської гірчиці,
сіль із перцем за смаком.
100 г оливкової олії
1 роздавлений зубчик часнику.
Усе ретельно змішати і заправити салат
Лимонно-чебрецева заправка
3 столові ложки лимонного соку
100 г оливкової олії
2 столові ложки подрібненого свіжого чебрецю
дрібка солі та чорного перцю
1 чайна ложка лимонної цедри
Збийте всі інгредієнти і подавайте до столу.
Середземноморська заправка
До класичного вінегрету додати половину склянки розкришеного сиру фета, кілька гілочок дрібно нарізаної петрушки, 1 чайну ложку сушеного орегано і помідор-сливку, нарізаний дрібними кубиками.
Дати настоятися кілька годин. Ідеальний варіант для будь-яких салатів з морепродуктів.
Італійська заправка
Запекти в духовці ½ склянки кедрових горіхів до золотистого кольору, приблизно 8 хвилин, поставити вичахати. У блендері змішати 1 стакан листя базиліка, смажені горіхи і зубчик часнику, приправити сіллю і меленим чорним перцем. Поступово вливати 100 мл оливкової олії і збивати до гладкості.
Кедрові горіхи можна замінити волоськими, а олію – йогуртом, і вийде "білий і легкий" варіант.
Джерело - segodnya
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ