Близько сотні людей під Рівненською ОДА з чорними кульками. Проти «Кроноспану» (ФОТО)

Вимагали створити робочу групу

Акцію проти будівництва заводу «Кроноспан» провели під стінами Рівненської ОДА. Учасники пікету таким чином хотіли привернути увагу до екологічних проблем, які, на їхню думку, може спричинити завод у селі Городок Рівненського району.

В руках люди тримали чорні кульки, плакати та привели з собою дітей. До активістів вийшло керівництво Рівненської ОДА. Щоправда, просили голову ОДА Віталія Коваля, але вийшли його заступники: Сергій Подолін та Ігор Тимошенко.

Керівник ініціативної групи активістів Андрій Овсійчук висловив їм вимоги активістів:

В процесі оцінки впливу на довкілля ТОВ «Технопривід Інвест Груп» мали забезпечити повне своєчасне та ефективне інформування громадськості, чого по факту не відбулося…

Основні наші вимоги такі: скликати позачергову сесію облради; створити робочу групу з експертів – екологів, фахівців з інвестицій для вивчення роботи заводу; не надавати позитивний висновок звіту з оцінки впливу на довкілля … оскільки були порушені вимоги при оцінці впливу на довкілля;  

Вимоги у вигляді звернення передали обласним чиновникам.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін сказав, що робочу групу таки створять:

Ми повністю вас чуємо. Головне для нас це ваше здоров’я та екологічна безпека території. Ми вже покликали головного еколога та всіх причетних і вже ведемо консультації. Наше завдання – отримати звернення, створити робочу групу і будемо контактувати безпосередньо з вами.  Все буде прозоро, все буде не за закритими дверима.

До групи також включать представників від активістів, компанії «Кроноспан» та екологів.

Нагадаємо, що у Рівненській міській раді вже влаштовували публічне обговорення. Ось як пояснював позицію власників заводу директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павло Пильтяй:

Ми провели громадські обговорення нашого звіту про оцінку впливу на довкілля, на яких були присутні не тільки мешканці громади Городка, Рівного та Обарова та інших населених пунктів, а й представники найавторитетніших на найпопулярніших ЗМІ Рівненщини.

Телевізійні сюжети про слухання показали ключові телеканали області, в тому числі й «Суспільне». Сьогодні також надали всю інформацію для депутатів Рівненської міської ради не тільки на словах, а й у документах та поясненнях. Потрібен коментар когось з представників комісії, чому вона відбувається по суті кулуарно? І чи не має тут політичного контексту і замовлення конкурентів Кроноспану?

Виробництво на Рівненщині матиме не тільки сучасне і сертифіковане європейське обладнання, а й одні з найкращих у всьому світі фільтраційних систем, в тому числі UTWS та WESP. Це передові технології, які Kronospan впроваджує першим в Україні.

Kronospan рухається на три кроки вперед, будує сучасні виробництва, щоб навіть через кілька років вони випереджали новітні європейські екологічні норми. Загальна вартість інвестиції у пилогазоочисні технології заводу в Городку перевищить 20 мільйонів євро.

Загалом завод Kronospan на Рівненщині – це 200 мільйонів євро іноземних інвестицій. Середня заробітна плата робітників підприємства Kronospan у Городку становитиме 15-18 тисяч гривень на місяць.

Робота в компанії Kronospan – це достойний рівень оплати праці, прозорі трудові відносини та дотримання соціальних гарантій згідно з законодавством України.

Попри Різдво: депутати Рівнеради працюють, аби владнати конфлікт довкола будівництва Kronospan

А минулого тижня противники будівництва заводу перекривали трасу Київ-Чоп.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень