Соковитий пиріг з грибами: як приготувати ароматну випічку (РЕЦЕПТ)

Такий ситний пиріг буде знатним частуванням для всіх гостей

Свіжоспечений пиріг – це завжди неймовірно смачно й по-домашньому затишно. Особливо апетитною та ситною буде така випічка з грибною начинкою.

Для начинки можна брати власноруч зібрані лісові боровики, підосичники, підберезники або лисички. Цілком підійдуть для пирога також і магазинні гливи та печериці. 

Заливний пиріг з куркою і грибами

  • Борошно - 1,5 ст.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Сметана - 300 г
  • Філе куряче (відварене, обсмажене або копчене) - 400 г
  • Гриби - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир твердий - 150 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Зелень (кріп) - 1 пучок
  • Суміш перців, сіль - на (свій) смак

Приготування тіста

Яйця трохи збити, додати сіль, перець та сметану, все перемішати. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати до яєчно-сметанної суміші. Тісто вийде досить рідке, залишити його на 20-30 хвилин за кімнатної температури.

Приготування начинки. Гриби порізати й обсмажити з дрібно нарізаною цибулею. Готову курку дрібно нарізати. Зелень дрібно нарізати, змішати з куркою та грибами, посолити за смаком. Твердий сир натерти на дрібній тертці.

Тісто тим часом має покритися бульбашками, що свідчить про його готовність до подальшого запікання.

Форму з бортиками вистелити папером для випічки, трохи змастити вершковим маслом або соняшниковою олією. Вилити в форму 3/4 тіста, зверху рівномірно розподілити начинку й залити рештою тіста. Зверху густо посипати сиром.

Відправити в уже розігріту до 180℃ духовку і випікати впродовж 20 хвилин. Як мине вказаний час, обережно відкрити духовку та проколоти верх тіста в декількох місцях. Повернути в духовку ще на 15-20 хвилин, до повного запікання.

Джерело:УНІАН

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень