Соковитий пиріг з грибами: як приготувати ароматну випічку (РЕЦЕПТ)
Такий ситний пиріг буде знатним частуванням для всіх гостей
Свіжоспечений пиріг – це завжди неймовірно смачно й по-домашньому затишно. Особливо апетитною та ситною буде така випічка з грибною начинкою.
Для начинки можна брати власноруч зібрані лісові боровики, підосичники, підберезники або лисички. Цілком підійдуть для пирога також і магазинні гливи та печериці.
Заливний пиріг з куркою і грибами
- Борошно - 1,5 ст.
- Яйце куряче - 3 шт.
- Сметана - 300 г
- Філе куряче (відварене, обсмажене або копчене) - 400 г
- Гриби - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сир твердий - 150 г
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Зелень (кріп) - 1 пучок
- Суміш перців, сіль - на (свій) смак
Приготування тіста
Яйця трохи збити, додати сіль, перець та сметану, все перемішати. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати до яєчно-сметанної суміші. Тісто вийде досить рідке, залишити його на 20-30 хвилин за кімнатної температури.
Приготування начинки. Гриби порізати й обсмажити з дрібно нарізаною цибулею. Готову курку дрібно нарізати. Зелень дрібно нарізати, змішати з куркою та грибами, посолити за смаком. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
Тісто тим часом має покритися бульбашками, що свідчить про його готовність до подальшого запікання.
Форму з бортиками вистелити папером для випічки, трохи змастити вершковим маслом або соняшниковою олією. Вилити в форму 3/4 тіста, зверху рівномірно розподілити начинку й залити рештою тіста. Зверху густо посипати сиром.
Відправити в уже розігріту до 180℃ духовку і випікати впродовж 20 хвилин. Як мине вказаний час, обережно відкрити духовку та проколоти верх тіста в декількох місцях. Повернути в духовку ще на 15-20 хвилин, до повного запікання.
Джерело:УНІАН
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ