Соковитий салат із солодким буряком: такий і на свято не гріх подавати (РЕЦЕПТ)
Горішки і соєвий соус вирішують все!
Червоний буряк — не червона риба, та якщо його приготувати за цим рецептом, вийде вишукана страва Можна подавати і до звичайного обіду, і на святковий стіл. Головне у цьому салаті — заправка та підсушені горішки.
Інгредієнти:
- буряк (солодкий) - 1-2 шт.
- волоські горіхи - жменя
- оливкова олія - 1 ст.л.
- соєвий соус - 1 ч.л.
- лимонний сік - 1 ч.л.
Приготування:
Відварюємо буряки, але вони обов’язково мають бути солодкі.
Тим часом готуємо горіхи: трохи підсушіть ядра на сухій сковорідці, але не витримуйте до появи смаженого присмаку (!) Горіхи мають ледь хрумтіти і не змінити блідо-жовтий колір.
Буряк поріжте на шматочки, продовгуваті слайси чи кубики — як вам більше подобається і посипте горіхами (четвертинками, не дрібно).
Додайте свіжу зелень, наприклад, молодий кріп (можна і заморожений, якщо свіжого під рукою не знайдеться). Замінити кріп можна і руколою, тільки її не треба дрібно нарізати - краще порвати листочок на 2-3 частинки.
Заправте оливковою олією, лимонним соком і соєвим соусом. Гарненько все перемішайте.
До речі, смакуватиме у салаті і солоний сир - фета чи бринза
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ