Сьогодні запрацювала Національна поліція

Одночасно із початком її роботи припинила існування міліція

Вже призначені на посади працівники чергових частин поліції і слідчі, які виконують свої обов'язки у повному обсязі. У складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві повноцінно функціонують понад 700 відділів і відділень поліції. З початку доби вже зареєстровано 3,3 тисячі звернень громадян.

З метою неухильного виконання вимог Закону України «Про Національну поліцію», який набув чинності сьогодні, 7 листопада 2015 року, Міністерством внутрішніх справ та керівництвом Національної поліції вжито низку необхідних заходів.

Зокрема, забезпечено утворення та реєстрацію як юридичних осіб публічного права Головних управлінь Національної поліції в регіонах та підрозділів поліції охорони, а також затверджено штат апарату Національної поліції, який передбачає перелік територіальних органів поліції держави та містить штатний розпис кожного підрозділу.

У складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві відповідно до повноважень, визначених Законом, повноцінно функціонують 217 відділів поліції та 489 відділень поліції.

На виконання вимог Закону України «Про Національну поліцію» та Кримінального процесуального кодексу України щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування злочинів, у кожному органі поліції вже призначено на посади слідчих, які у повному обсязі виконують покладені на них обов’язки. Крім того, для забезпечення приймання та реєстрації заяв про вчинення злочинів та організації відповідного реагування на посади призначено працівників чергових частин територіальних органів поліції.

До слова, Національна поліція має право викоритовувати стару символіку іще впродовж року, хоча на своїй сторінці у Facebook міністр МВС Арсен Аваков запевнив, що перехід на нову симоліку (посвідчення,форма, печтаки та інше) відбудеться за кілька тижнів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень