Сьогодні Україна відзначає День Хрещення Київської Русі


Це державне свято було засноване у 2008 році. Дата була обрана не випадково, адже 28 липня весь християнський світ вшановує пам'ять рівноапостольного великого князя Володимира.

Завдяки Володимиру у 988 році Київська Русь отримала хрещення. Повернувшись з Візантії, Володимир хрестив своїх синів, двір і бояр.

Після офіційного хрещення киян у 988 р. християнство стає державною релігією Київської Русі. Християнізація Русі йшла поступово за водними шляхами, спершу її прийняли більші осередки, пізніше провінція. 

З нагоди свята урочистості відбудуться і в столиці, і по всій Україні. 

Відомо що о 8:30 Президент України Петро Порошенко візьме участь в урочистих заходах з нагоди вшанування Дня Хрещення Київської Русі-України (Володимирська гірка).

Також сьогодні, після 12:00, Українська православна церква Київського патріархату проведе хресну ходу від Володимирського собору до пам'ятника святого князя Володимира.

   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень