Президент підписав закон про зниження акцизу на вживані авто

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає зниження ставок акцизного збору на вживані транспортні засоби до 31 грудня 2018 року.

Про це у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter написав прес-секретар Президента Святослав Цеголко, передають Українські Новини.

При цьому, за інформацією Цеголка, у редакцію закону (яка була проголосована Верховною Радою 31 травня під номером законопроекту N3251) 7 липня повинні бути внесені зміни.

"Президент підписав закон України про вживані автомобілі у присутності депутатів різних фракцій. Домовилися в четвер (7 липня) внести в нього зміни, щоб уникнути зловживань", - написав Цеголко.

Відповідно до проголосованого Верховною Радою законопроекту, пільгові умови ввезення автомобілів поширюються при ввезенні однією людиною не більше одного автомобіля на рік.

Протягом 365 днів від дня реєстрації транспортного засобу, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Верховна Рада прийняла цей законопроект 31 травня.

Відповідно до нього, пропонується встановити ставки акцизного податку на рівні 0,102 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об'ємом двигуна не більше 1 000 куб. см; 0,063 євро за куб. см для вживаних автомобілів із робочим об'ємом двигуна більше 1 000, але не більше 1 500 куб. см; 0,267 євро за куб. см для вживаних автомобілів з об'ємом двигунів більше 1 500 куб. см, але не більше 2 200 куб см; 0,276 євро за куб. см для вживаних автомобілів з обсягом двигунів більше 2 200 куб. см, але не більше 3 000 куб. см і 2,209 євро для вживаних автомобілів із робочим об'ємом двигунів більше 3 000 куб. см.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень