У Рівному пікетували обласне управління охорони здоров`я

В рамках акції #карантинбезкарності

Під стінами установи зібралися кілька десятків журналістів та рівнян, які вимагали об‘єктивного розслідування трагедії в обласній лікарні. Нагадаємо, восени в медзакладі помер 5-річний Микола Антонюк. Дитину госпіталізували з діагнозом апендицит, а в свідоцтві про смерть вказали «іншу причину – ГРВІ». Громадськість обурив висновок членів клініко-експертної комісії управління охорони здоров'я області, в якому вказано, що між смертю хлопчика і діями лікаря Костянтина Думановсього (саме він був на чергуванні, коли дитину привезли до лікарні) немає причинно-наслідкового зв’язку. Своєю думкою з цього приводу поділилась бабуся хлопчика, Ганна Степанюк:

– Лікар приходив, сказав: апендициту в дитини немає. Медсестрам сказав, щоб принесли оцет. Якщо не будуть справлятися, то щоб дали укола від температури. Температура була 38,8. Дали укол - дії ніякої не було. Температура піднімалась, лікар до нас не приходив. Нехай суд вирішує. А ми хочемо знати правду про свою дитину. І таким лікарям не місце в лікарні.

До протестувальників вийшов начальник обласного управління охорони здоров‘я Юрій Осіпчук. Небайдужим рівнянам він сказав таке:

– Між діями лікарів і настанням смерті немає причинно-наслідкового зв’язку. А про бездіяльність і надання якості медичної допомоги буде проведено експертну комісію і оцінку якості та обсягів надання допомоги. При всіх можливостях, які у мене є, в межах компетенції та повноважень, я ніякого впливу на цю ситуацію не допускаю.

Тож комісія збереться вже цієї середи у Києві в Міністерстві охорони здоров’я, а тим часом Юрій Осіпчук проситиме, щоб участь у ній взяв представник з громади.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень