Сьогодні стартує ЗНО

5 травня проходить перше цьогоріч тестування – з української мови та літератури, обов’язкове для всіх випускників шкіл

В області для проходження основної сесії організовано 47 пунктів тестування. У Рівненській області на ЗНО з української мови зареєструвалося 10 367 осіб. А ось цьогорічних випускників на Рівненщині – майже 8,5 тисяч. Цього року відмінність у процесі тестування у тому, що усі випускники шкіл повинні з’явитись на ЗНО, якщо вони хочуть отримали атестат про закінчення школи. Адже державну підсумкову атестацію вони писатимуть у вигляді ЗНО, говорить директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

 

 

- Зрозуміло, що 90% - це ті, що закінчують загальноосвітні навчальні заклади і потребують отримати атестат про середню освіту. Є люди, які реєструвалися на один предмет, на два, на три і на чотири. Відповідно до наказу Міністерства освіти, для отримання атестату всі повинні були зареєструватися на 2 предмети: українська мова і література (для всіх обов’язкова), і математика чи історія України – на вибір.  

 

Допуск у пункт тестування  відбуватиметься за наявності трьох документів – сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання, паспорта або іншого документу, серія та номер якого зазначені в сертифікаті, та запрошення-перепустки для участі в ЗНО. Між тим, зауважимо, що у пунктах тестування абітурієнтів працівники Державної служби охорони перевірятимуть з металодетекторами.

Варто додати, що наступне тестування (з математики) відбудеться 11 травня. За словами Лариси Середяк, цьогоріч понад 40% абітурієнтів обрали для тестування 4 предмети.

Між тим, видачу атестатів в 11 класах цього року освітяни прогнозують у три етапи. Саме через нововведення у процесі складання тестів ЗНО. 

Додамо, що до 20 травня триває реєстрація на додаткову сесію, що запланована в червні. Подати заявку на додаткову сесію можуть учасники АТО, тимчасово переміщені особи та ті, хто перебуває у закладах пенітенціарної служби, або ж абітурієнти, які з поважних причин (до прикладу, навчання за кордоном) не встигають на основну сесію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень